Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Foto Doi părinţi din SUA, arestaţi după ce şi-au chinuit cei 7 copii timp de mai mulţi ani. Aceştia erau subnutriţi, bolnavi şi trăiau în condiţii inumane

Șapte copii care trăiau în condiții „deplorabile” au fost salvați din casa lor din Pennsylvania, în timp ce părinții lor se confruntă cu o serie de acuzații de punere în pericol a copiilor. Copiii erau murdari, nu aveau haine, trăiau în mizerie şi au fost niciodată duşi la medic sau la şcoală. Aveau mai multe probleme grave de sănătate şi anxietate socială acută.

de Redactia Observator

la 30.05.2023 , 17:31

Poliția regională Pennridge spune că a descoperit 3 fete, cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani, care locuiau într-o casă mobilă, care era „în evidentă degradare și dezordine”, cu fecale împrăștiate pe podeaua dormitorului și cearșafurile care nu fuseseră spălate de câteva săptămâni. Alte 3 minore, fete între de 4 și 10 ani, și un băiat de 6 ani au fost apoi găsiți ascunși într-o cameră din spate a căsuței lui Shane și Crystal Robertson, relatează Daily Mail.

Copii erau murdari, subnutriţi, bolavi şi nu au mers niciodată la şcoală

Șase dintre acești șapte copii erau subnutriți clinic, doi aveau funcții renale scăzute și trei au fost diagnosticați cu sindrom viral acut, a spus poliția. De asemenea, doi au trebuit să li se tundă capul pentru că părul lor era mult prea încâlcit şi murdar pentru a fi salvat.

Articolul continuă după reclamă

Niciunul dintre copii nu primise o educație formală, iar unii nici măcar nu își cunoșteau propriile date de naștere. Crystal, în vârstă de 37 de ani, și Shane, în vârstă de 47 de ani, se confruntă acum cu șapte capete de acuzare pentru punere în pericol a copiilor, câte unul pentru fiecare copil.

Pe acelaşi subiect

Ofițerii au spus în declarațiile pe propria răspundere recent lansate că au fost informați pentru prima dată despre starea copiilor când au primit un raport că doi minori intrau într-o remorcă abandonată adiacentă casei Robertson, pe 23 aprilie.

„La sosire, au găsit o tânără de 12 ani în curtea din față”, se arată în declarație. Fata de 12 ani, care era desculță în acel moment, „a început să vorbească cu ofițerii explicându-le că părinții ei le-au spus să nu treacă la rulota abandonată și că părinții ei nu ar trebui să fie trași la răspundere”. Ea a spus că pătrunde în rulota abandonată de alături doar pentru a obține o pătură „pentru a-și ține de cald, deoarece familia ei nu mai are mulți bani”.

În acel moment, a spus poliția, o fată de 14 ani a apărut din spatele proprietății învecinate purtând „cizme de lucru mult prea mari pentru picioarele ei și avea haine care păreau murdare”. Ofițerii care au răspuns apelului au decis apoi să le ceară părinților, Shane și Crystal, să îi lase să vadă locuinţa.

În casă, frigiderul era închis cu un lacăt, iar locuinţa era plină de mizerii şi materii fecale

Odată intraţi, polițiștii au observat un lacăt de bicicletă pe frigider. Mama lor a declarat că cei mici mănâncă atât de multă mâncare încât a fost nevoită să pună un lacăt pe frigider pentru că „furau” totul. La scurt timp, a spus poliția, Shane i-a cerut fiicei sale de 16 ani să iasă din ascunzătoare. Acesta ar fi insistat că adolescentul este ultimul copil care mi locuia în casă.

Când poliția s-a întors cu reprezentanți ai Biroului pentru Copii și Tineret din Bucks County în jurul orei 17:00 în acea noapte, au găsit încă 4 copii ascunși într-o cameră din spate. Shane le-ar fi spus ofițerilor că nu le-a spus despre ceilalți copii mai devreme pentru că „nu a vrut să aibă probleme”.

În interiorul locuinței, a spus poliția, au găsit condiții de viață insalubre, cu miros neplăcut, mai mulţi gândaci și 20 de șobolani în cuști, precum și fecale pe podea și pe o pătură. „Camera în care dormeau Shane și Crystal avea un pat în mijlocul camerei, cu mai multe cuști pentru animale înconjurând-o”, au scris ofițerii care au răspuns. „Lenjeriile de pe pat nu păreau să fi fost spălate în câteva săptămâni/luni. Pe podea erau articole de gunoi și pereții aveau găuri în ele”.

Un dormitor alăturat a fost blocat de o mașină de spălat spartă, potrivit documentelor instanței, și nu avea ușă pe el, dar era aglomerat cu haine murdare și gunoi împrăștiați pe podea.

O mare parte din casă avea nevoie și de reparații, având găuri în pereți. Poliția a mai găsit la domiciliu „doi câini, două țestoase, doi iepuri, șerpi, broaște râioase și o reptilă cu 4 picioare cunoscută sub numele de Tegu”. Singura hrană notabilă aflată în casă era pentru animale, a remarcat poliția.

Cei 7 copii au fost plasaţi în centre de plasament, cei doi părinţi urmând să fie pedepsiţi

Toți cei șapte copii au fost trimiși la un spital pentru a fi examinați și plasați în plasament. În săptămânile următoare, medicii au descoperit că toți copiii, cu excepția unuia, erau malnutriți clinic, doi au fost testați pozitiv pentru COVID-19, doi aveau funcție renală scăzută și trei aveau febră și au fost diagnosticați cu sindrom viral acut.

Doi dintre copii au avut nevoie, de asemenea, de un tratament stomatologic extins, doi au avut nevoie de îngrijire corectivă a ochilor. Unii nici măcar nu își cunoșteau propriile date de naștere, iar patru sufereau de probleme de vorbire. „Toți au manifestat anxietate socială și au dezvăluit că nu le place să fie în public sau în preajma altor persoane”, notează poliţia.

Un vecin care a vorbit cu WFMZ a spus că nu avea idee cât de proastă este igiena copiilor până când a văzut o copie a raportului de poliție.

Shane și Crystal sunt liberi pe cauțiune, în timp ce copiii lor sunt trimiși în case de plasament. O ședință preliminară este programată pe 7 august.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Mapamond » Doi părinţi din SUA, arestaţi după ce şi-au chinuit cei 7 copii timp de mai mulţi ani. Aceştia erau subnutriţi, bolnavi şi trăiau în condiţii inumane