Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cum a ajuns o familie de români cu 8 copii să locuiască într-o locuință abandonată din Franța: "Mi-a fost rușine să-i duc la școală, să spună că n-au casă”

Povestea unui cuplu de români care a ajunsă să locuiască cu cei opt copii într-o casă abandonată. O fărâmă de speranță a venit chiar când nu se așteptau. 

de Redactia Observator

la 13.10.2024 , 17:10

Cum a ajuns o familie de români cu 8 copii să locuiască într-o locuință abandonată din Franța Cum a ajuns o familie de români cu 8 copii să locuiască într-o locuință abandonată din Franța - Shutterstock (poză ilustrativă)

Cătălin și Monica au ajuns în Franța acum 18 ani, în căutarea unei vieți mai bune pentru ei și copiii lor. Viața însă nu a fost tocmai ușoară pentru ei aici, iar obstacolele le-au îngreunat fiecare pas. 

"Am venit în Franța acum 18 ani, pentru a avea o viață mai bună. Am trăit și am lucrat la Paris timp de zece ani. Apoi am venit la Poitiers, pentru că am cunoscut oameni de aici", povestește Cătălin. 

Apoi, Cătălin s-a stabilit cu familia în Airvault din Deux-Sèvres. Călin s-a angajat la spațiile verzi a asigurat un acoperiș deasupra capului familiei sale, plătind chirie. Contractul lui s-a încheiat însă și nu a mai avut suficienți bani să plătească chiria. 

Articolul continuă după reclamă

Povestea familiei de români

Pe acelaşi subiect

În cele din urmă, familia a ajuns să locuiască într-o dubă, într-o parcare.

"Mi-a fost rușine să-i duc la școală, sa le spună prietenilor că nu au casă” , povestește bărbatul.

Un bărbat care a observat că familia locuiește în condiții precare a decis să vină cu o soluție. Le-a arătat o casă părăsită de pe stradă și, în cele din urmă, au ajuns să locuiască acolo. 

"Copiii s-au proiectat rapid. Dar a trebuit să le explicăm situația. Aceasta nu este casa noastră", a spus Monica, mama copiiilor. 

La un moment dat, proprietara locuinței a aflat și era decisă să-i dea afară. Din fericire, după ce le-a aflat povestea, a decis să-i ajute.

"Le-am explicat situația noastră. Proprietarii ne-au înțeles", a spus Cătălin.

Apoi, o minune a venit. Aproape toate camerele au fost refăcute. Mucegaiul a dispărut, găurile din pereți au fost umplute, iar locuința părăsită a devenit în sfârșit "acasă". Au fost făcute chiar și donații familiei pentru ca aceasta să poată schimba întreaga rețea electrică.

Călin visează la un nou loc de muncă. El este gata "să facă orice" pentru a-și recâștiga independența financiară. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Inflaţia a scăzut în luna septembrie. Simțiți ieftinirile la buzunar?
Observator » Mapamond » Cum a ajuns o familie de români cu 8 copii să locuiască într-o locuință abandonată din Franța: "Mi-a fost rușine să-i duc la școală, să spună că n-au casă”