Antena Meniu Search
x

Cum a reuşit un bărbat din SUA să locuiască 5 ani într-un celebru hotel din New York plătind doar 200 de dolari

Un bărbat din Statele Unite a reuşit performanţa de a locui timp de 5 ani într-un celebru hotel din New York, pe gratis. De fapt, a plătit doar 200 de dolari, echivalentul unei singure nopţi de cazare. Acum, acesta a fost arestat pentru fraudă şi poate sta mulţi ani la închisoare, informează Business Insider.

de Redactia Observator

la 13.04.2024, 16:27

Cum a reuşit un bărbat din SUA să locuiască 5 ani într-un celebru hotel din New York plătind doar 200 de dolari
- Profimedia

În 2018, Michael Barreto s-a cazat pentru o noapte la New Yorker, un hotel emblematic al metropolei americane. A plătit 200,57 de dolari. Apoi, a profitat de o lege pe care puţini americani o cunosc, Codul de stabilizare a chiriilor din New York. Aceasta lege acordă dreptul chiriaşilor care stau în camere individuale în clădiri construite înainte de 1969 să semneze un contract de închiriere pe 6 luni.

Bărbatul riscă să-şi petreacă următorii ani la închisoare

Barreto s-a declarat singur chiriaş în camera de hotel pentru că cei din conducerea hotelului nu i-au propus niciodată asta şi nici nu a fost semnat vreun contract. Mai mult, Barreto a dat în judecată asociaţia care deţine hotelul, iar cazul său a ajuns până la Curtea Supremă a statului New York. Barreto, un adept al teoriilor conspiraţiei, a avut câştig de cauză în acest proces pentru simplul fapt că reprezentanţii hotelului nu s-au prezentat nici la audieri, nici la şedinţele de judecată. Astfel, bărbatul a primit o cheie a camerei în care se instalase deja şi a continuat să locuiască acolo timp de 5 ani, deşi nu exista niciun acord semnat pentru asta.

În iulie 2023, cazul a fost reanalizat, iar instanţa a dat câştig de cauză hotelului tocmai din acest motiv: că nu exista un contract de închiriere. Între timp, Barreto s-a autodeclarat chiar proprietar al hotelului şi a încercat să profite financiar de pe urma acestei neînţelegeri. Michael Barreto a fost arestat în acest an, în februarie, iar pe numele său există 24 de capete de acuzare, 14 dintre acestea pentru fraudă. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă să-şi petreacă următorii ani la închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Mapamond » Cum a reuşit un bărbat din SUA să locuiască 5 ani într-un celebru hotel din New York plătind doar 200 de dolari