Antena Meniu Search
x

"Cum este posibil să fi consumat atât?" Factura uriașă la gaz primită de Marian, un român stabilit în Italia. De o săptămână copiii săi stau în frig

A plecat în Italia pentru o viață mai bună, dar Marian Dimache a trăit recent un adevărat șoc, când a văzut factura la gaz. Românul s-a trezit într-o zi că are gazul oprit. După ce a sunat la companie a aflat cu stupoare că are de plată 7.000 de euro.

de Monica Palade

la 18.01.2023, 16:03

"Cum este posibil să fi consumat atât?" Factura uriașă la gaz primită de Marian, un român stabilit în Italia. De o săptămână copiii săi stau în frig - ilgazzettino.it

„Am primit o factură de aproape 7.000 de euro și ne-au tăiat gazul. Copiii mei mici se spală cu apă rece de o săptămână și dorm cu haine groase pentru a se proteja de temperaturile reci. Nici nu putem găti, cumpărăm mâncare gata preparată de la supermarket. Nu mai suportăm, cerem ajutor”, este apelul disperat lansat de Marian Dimache, un constructor de 47 de ani din România, care locuiește de șase ani în Zero Branco, în provincia Treviso.

Factură uriașă la gaz pentru un român

Soția sa, Mihaela, conduce patiseria „Le delizie di Dea” din Marghera. Cuplul are trei copii: Andrei de 22 de ani – care locuiește deja singur și lucrează cu mama sa – și doi minori, de 12 și 10 ani, care de o săptămână stau în frig, scrie Il Gazzettino.

Chiar și așa suma de 7.000 de euro este uriașă pentru români. Furnizorul de gaz susține că s-au consumat 1.510 metri cubi în 47 de zile. O diferență uriașă față de 200 de euro cât plăteau de obicei pentru apartamentul cu trei camere.

„Cum este posibil să fi consumat 1.510 de metri cubi de gaz în 47 de zile? Evident că am cerut explicații și mi-au spus că aparatul pe care îl am în grădină și care trebuia să trimită datele contorului nu a funcționat pentru o anumită perioadă. Iar când și-a revenit, avea să furnizeze suma uriașă de 7.000euro, un sold. Mi-au oferit și posibilitatea să plătesc în rate, dar nu vreau să plătesc. Aparatul este conectat la contorul vecinului și acesta nu a avut probleme. Și chiar dacă ar fi adevărat, mă taxează pentru restanțele din urmă la costurile de astăzi. Dar este greșeala lor, ei trebuie să rezolve”, mai spune românul, care a apelat și la polițiști. „Nu este de competența lor și m-au sfătuit să iau legătura cu un avocat. Dar avocațiisunt scumpi. Nu mai știm ce să facem, ajută-ne”.

La rândul său, compania spune că sunt niște restanțe adunate din anii precedenți. „Liquigas precizează că întreruperea furnizării de gaz se datorează unor neplăți ale facturilor anterioare din anii 2021 și 2022. Clientul a comunicat plata ultimei facturi pe 16 ianuarie 2023. Liquigas procedează rapid cu verificările conform procedurilor prevăzute în cazuri similare. Aprovizionarea se va relua în cel mai scurt timp posibil după verificarea promptă a plăților corecte. Cât privește factura de 6.914,35 euro, Liquigas a constatat că această sumă corespunde regularizării consumului efectiv începând cu ianuarie 2021. Înțelegând pe deplin situația dificilă, Liquigas a transmis prompt disponibilitatea deplină prin elaborarea unei propuneri de plată eșalonată a sumei datorate”, au declarat reprezentanții companiei Liquigas.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » "Cum este posibil să fi consumat atât?" Factura uriașă la gaz primită de Marian, un român stabilit în Italia. De o săptămână copiii săi stau în frig