Antena Meniu Search
x

Foto "Darul" medicilor pentru o mamă care a învins cancerul: i-au reconstruit limba, cu ţesut din coapsă. Calvarul femeii din SUA a durat 9 ani

O mamă în vârstă de 42 de ani din Statele Unite ale Americii, învingătoare în lupta cu cancerul, a avut parte de o nouă victorie în faţa cumplitei boli. Pentru Cameron Newsom, recuperarea a fost o etapă dificilă, mai ales că a rămas fără o bună parte din limbă. Acum, medicii au reuşit să-i reconstruiască muşchiul, folosind ţesut din piciorul femeii.

de Redactia Observator

la 19.01.2022, 11:56

Pe când avea doar 33 de ani, Cameron Newsom, o femeie din Colorado, Statele Unite ale Americii, a primit un diagnostic de care tuturor le e teamă: cancer. Vestea i-a dat lumea peste cap, iar anii care aveau să vină au fost marcaţi de un şir lung de victorii mici, dar mai ales de greutăţi cum nu credea că va întâlni vreodată. Mămica, acum în vârstă de 42 de ani, a descoperit boala după ce a remarcat două pete albe pe limbă. Nu avea alte simptome, aşa că iniţial nu s-a speriat prea tare. Nici investigaţiile medicilor nu au fost concludente, însă în lunile următoare muşchiul a început să devină tot mai sensibil şi să se inflameze. Aşa a început coşmarul lui Cameron.

La 33 de ani, cancerul de piele i-a dat viaţa peste cap

Antibioticele prescrise de dentistul femeii nu aveau niciun efect, aşa că aceasta a ajuns pe mâinile medicilor specialişti, relatează Daily Star. În trei ani, petele albe s-au transformat într-o tumoră de culoare roz, pe partea stângă a limbii - formă de cancer de piele"Când am primit diagnosticul slăbisem deja peste trei kilograme, pentru că nu puteam să mănânc şi să beau", povesteşte femeia. "Când m-au anunţat, parcă am primit o sentinţă cu moartea. Dar apoi am decis să nu mă las doborâtă. Eram pregătită să lupt. Aveam 33 de ani şi eram într-o formă fizică bună, aşa că nu înţelegeam de ce mi se întâmplă asta tocmai mie."

Medicii i-au reconstruit limba, cu ţesut din coapsă

După chimioterapie şi multe tratamente, tumora s-a micşorat considerabil. Totuşi, zona afectată trebuia înlăturată complet, aşa că după o intervenţie chirurgicală, Cameron a rămas fără o bună parte din limbă. 

Ulterior, partea lipsă din muşchi a fost înlocuită cu ţesut din coapsa femeii. Operaţia de reconstrucţie a avut loc în Texas şi a durat nouă ore şi jumătate. "De obicei, folosesc piele de pe braţe, dar eu sunt scundă şi nu aveam suficient ţesut", explică americanca. "Următoarele săptămâni au fost un iad, aveam gura atât de inflamată încât nu puteam să înghit sau să respir fără ajutor." Timp de şase luni, nu a fost capabilă să vorbească, iar pentru a se hrăni a folosit un tub inserat în stomac. Acum, viaţa ei pare să revină pe un făgaş normal, după ani întregi de chinuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Mapamond » "Darul" medicilor pentru o mamă care a învins cancerul: i-au reconstruit limba, cu ţesut din coapsă. Calvarul femeii din SUA a durat 9 ani