De ce își vând italienii casele atât de ieftin străinilor. Mario și-a dat vila de 300 mp proaspăt renovată cu 39.000 €: "Știu, practic am dat-o pe gratis"
Italia are pe piață un număr mare de case vechi și sunt adesea vândute la prețuri avantajoase cumpărătorilor internaționali. Casele care se vând cu 1 euro în Italia dezvăluie două fețe ale aceleiași monede: există cumpărători norocoși care le obțin pe bani puțini și există vânzători care adesea le vând pierzând mult din valoare, când ar putea câștiga mult mai mult.
Sunt mulți proprietari italieni care își vând proprietățile foarte ieftin, reducând între 10.000 și 20.000 de euro din prețul inițial scăzut doar pentru a scăpa de aceste proprietăți. În plus, aceștia sunt, de asemenea, întotdeauna deschiși să negocieze în continuare cu cumpărătorii interesați, potrivit The Local.
Acestea pot fi oferte foarte bune, adesea vile rurale independente în Basilicata și Calabria, care au nevoie de puțină renovare sau chiar deloc. Sunt situate în locuri izolate, ceea ce explică parțial prețul de chilipir. Proprietarii doresc să vândă aceste clădiri - care sunt de obicei moștenite - pentru că pur și simplu nu le folosesc și ar dori să cumpere case de vară în altă parte în Italia, poate în apropiere de coastă.
Motivul pentru care și-a vândut vila pe un preț atât de mic
Proprietățile sunt abandonate în sensul că în ele nu mai locuiește nimeni, dar sunt locuibile și în unele cazuri au fost renovate. Mario Forgetti, care locuiește în mediul rural, în apropiere de îndepărtatul sat calabrian Cinquefrondi, a vândut luna trecută vila sa de 300 de metri pătrați, recent renovată, unui cuplu portughez de pensionari pentru doar 39.000 de euro. Prețul de pornire a fost de 50.000 de euro, dar era disperat să vândă locuința și a acceptat oferta cuplului.
- Oraşul unde îţi poţi cumpăra o casă de vacanţă cu doar 3 euro. Iniţiativa are un succes răsunător
- Formula 1, Marele Premiu al Canadei. Fernando Alonso a câştigat a doua sesiune de antrenamente. Cursa e duminică,...
- Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară, la Timiş: "Oamenii vor fi...
„Era gata de locuit, mobilată, cu electrocasnice, paturi și tot ce ai putea avea nevoie, chiar și ustensile și lenjerie de pat și perdele. Pe vremuri era ferma bunicilor mei”, povestește Mario Forgetti.
„Anul trecut am cheltuit 10.000 de euro pentru a revopsi pereții și a repara acoperișul și podelele, așa că la final am câștigat doar 29.000 de euro. Știu, practic am dat-o pe gratis, dar în ultimii 15 ani am fost doar două luni întregi într-o vară, așa că a fost păcat să-l țin gol”, a continuat bărbatul.
Mario Forgetti, care locuiește în cartierul istoric Cinquefrondi, care, spre deosebire de vila rurală, are totul la îndemână, cum ar fi supermarketuri și farmacii, spune că și-ar dori să cumpere o mică căsuță pe malul mării de-a lungul coastei ionice, dar este conștient că suma de 29.000 de euro nu vor fi suficientă.
„Va trebui să pun o parte din pensie pentru a-mi cumpăra refugiul de vară de vis, dar cel puțin îl voi folosi mai des decât ferma”, spune el.
În Basilicata, în mediul rural sălbatic de lângă satul Latronico, familiile se grăbesc să-și dea proprietățile nefolosite.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰