Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Oraşul unde îţi poţi cumpăra o casă de vacanţă cu doar 3 euro. Iniţiativa are un succes răsunător

Cu numai trei euro îţi poţi cumpăra o casă în Sambuca di Sicilia. Este al treilea lot de locuinţe scos la vânzare din ultimii cinci ani şi cuprinde 12 clădiri. 

de Redactia Observator

la 08.06.2024 , 11:07

Iniţiativa a avut un succes răsunător în 2019 şi 2021, iar primarul spune chiar că principalii interesaţi sunt străinii.

Oficialii i-au asigurat pe potenţialii clienţi că locuinţele sunt stabile din punct de vedere structural şi au nevoie doar de o renovare. De câştigat a avut şi economia locală, care a avut parte de un aflux de 20 de milioane de euro. 

Vânzarea, care a atras cumpărători internaționali din toate colţurile, a ajutat la revigorarea economiei locale cu un aflux de 20 de milioane de euro. Alte orașe italiene depopulate, cum ar fi satul medieval Patrica, situat la sud de Roma, au încercat să lanseze programe similare, dar s-au luptat să dea de urma foștilor proprietari pentru a obține permisiunea de a-și vinde casele goale.

Vezi și

Care este singura condiţie

Pe acelaşi subiect

Locuințele oferite de această dată constau în case individuale, cu două sau trei camere, cu o suprafață cuprinsă între 50 și 80 de metri pătrați, construite cu pietre de culoare maro-aurie și dispuse pe unul sau trei etaje. Multe dintre ele au balcoane din fier forjat cu vedere spre alei pietruite și terase panoramice, precum și uși originale din lemn vechi vopsite în verde, cu arcade și ferestre decorate.

În funcție de starea proprietății, lucrările de renovare încep de obicei de la 30.000 de euro pentru o simplă transformare, dar pot ajunge la peste 200.000 de euro dacă cumpărătorii intenționează să transforme casa într-un refugiu de lux.

Conform regulamentului, cumpărătorii trebuie să finalizeze lucrările de renovare a locuințelor în termen de trei ani, în caz contrar riscând să piardă garanția depozitului.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Oraşul unde îţi poţi cumpăra o casă de vacanţă cu doar 3 euro. Iniţiativa are un succes răsunător