Antena Meniu Search
x

Doi morți și alți zeci de răniți, în urma unei alunecări de teren din Brazilia: "Muntele a căzut peste noi. A măturat totul"

O alunecare de teren de pe o autostradă din sudul Braziliei a ucis cel puțin două persoane, în timp ce alte zeci sunt dispărute.

de Redactia Observator

la 01.12.2022, 11:57

Un torent de noroi a căzut pe autostrada BR-376 din statul Paraná, distrugând cel puțin 16 vehicule, au declarat autoritățile. Echipele de salvare de la fața locului au spus că vremea rea complică eforturile de căutare, potrivit BBC.

50 de persoane ar putea fi dispărute

Autoritățile au declarat într-o conferință de presă că între 30 și 50 de persoane ar putea fi dispărute. Au fost găsiți șase supraviețuitori, inclusiv primarul orașului de coastă Guaratuba, Roberto Justus. Într-un videoclip postat pe rețelele de socializare, el a spus că este datorită lui Dumnezeu”, potrivit agenției de presă AFP.

"A fost oribil. Muntele tocmai a căzut peste noi. A măturat totul, până la ultima mașină", a spus primarul orașului

Imaginile filmate din aer, difuzate de echipajele de salvare, arată pagubele produse de alunecarea de teren de luni seara, 28 noiembrie, care a distrus o porțiune de autostradă și vehiculele aflate pe aceasta. Există îngrijorări că ar putea exista noi alunecări de teren, iar serviciul meteorologic național INMET a emis avertismente de ploi abundente pentru mai multe state din Brazilia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » Doi morți și alți zeci de răniți, în urma unei alunecări de teren din Brazilia: "Muntele a căzut peste noi. A măturat totul"