Antena Meniu Search
x

Doi pensionari din UK au cumpărat o casă cu 600.000 lire şi au descoperit 200 defecte la ea. Nu au mai putut dormi o noapte de când s-au mutat

Un cuplu de bătrâni a spus că nu mai reuşeşte să doarmă după ce a cumpărat o casă nouă în valoare de 600.000 de lire sterline, care ar avea aproape 200 de defecţiuni, printre care podelele și tavanele care nu funcționează.

de Redactia Observator

la 24.04.2024, 18:20

Doi pensionari au cumpărat o casă cu 600.000 lire şi au descoperit 200 defecte la ea. Nu au mai putut dormi o noapte de când s-au mutat
Doi pensionari au cumpărat o casă cu 600.000 lire şi au descoperit 200 defecte la ea. Nu au mai putut dormi o noapte de când s-au mutat

John și Liz Pritchard, doi pensionari din UK, spun că au rămas „tulburați” după ce s-au mutat anul trecut într-o casă cu 5 dormitoare din Wellington, Somerset. Cuplul, ambii în vârstă de 70 de ani, se află într-o luptă pentru a obține repararea „lucrului prost făcut” și susțin că au fost „prostiți, ignorați și trași pe sfoară” de către dezvoltator, cu puține lucrări finalizate, relatează Daily Mail. 

Ei spun că s-au confruntat cu probleme „îngrozitoare” din momentul în care au pus piciorul în casă, după ce au observat că mobila se clătina. Cei doi cer acum ca dezvoltatorul să intervină imediat pentru a efectua lucrări de reparații, după ce e-mailurile și apelurile lor telefonice au fost ignorate în mod repetat de către compania imobiliară. 

Muncitorii au continuat să muncească de mântuiala

La început, cuplul a bănuit că mobila fusese deteriorată în timpul transportului, dar la o inspecție mai atentă au descoperit că podeaua casei era denivelată. Pensionarul a declarat că muncitorii trimiși la locuința sa au considerat că podeaua va trebui să fie smulsă și așezată din nou. Dar, câteva săptămâni mai târziu, când au sosit muncitorii, cuplul a simțit că au fost instruiți să facă o „treabă de mântuială” și să umple doar unele zone cu probleme.

Pe acelaşi subiect

El a spus că dezvoltatorul a trimis ulterior un inspector independent la casă, care ar fi fost de acord că podeaua a fost pusă în mod neuniform și, ca urmare, întreaga casă este dezechilibrată, cu pereți și tavane inegale și cu instalații și accesorii neuniforme. Pensionarilor le este greu chiar să deschidă ușa de la intrare, despre care spun că pare să fi fost montată strâmb.

Reparaţiile s-ar ridica la zeci de mii de lire

El a adăugat că un expert independent a identificat aproape 200 de defecte atunci când a efectuat o inspecție la proprietate, care ar putea costa zeci de mii de lire sterline pentru a fi reparate.

Femeia a declarat că izolația casei este atât de slabă încât oaspeții care stau în salon pot auzi sunetele din toaleta de la etaj „ca și cum ar fi în aceeași cameră”, ceea ce, potrivit acesteia, ar putea fi un motiv de jenă. Cei doi au subliniat, de asemenea, ceea ce ei au descris ca fiind zidărie de cărămidă „de amatori”, în garaj betonul pare să se desprindă de pe unele dintre cărămizi, iar mortarul în exces poate fi văzut tencuit pe pereți. Aceștia au declarat că lupta lor de un an cu dezvoltator pentru remedierea problemelor i-a lăsat „treji noapte de noapte, fără să poată dormi” și au descris tratamentul lor de către constructorul casei ca fiind „dezgustător și șocant” și au afirmat că e-mailurile și apelurile lor telefonice au fost ignorate în mod repetat.

Compania imobiliară spune că se va ocupa de reparaţii

Cuplul cere acum ca firma să intervină pentru a efectua imediat lucrările de remediere a problemelor. "Când am aflat că sunt atât de multe probleme, am cerut chiar și banii înapoi, dar au spus că nu există nicio șansă", au declarat pensionarii.

„Ne cerem scuze pentru problemele cu care s-au confruntat domnul și doamna Pritchard în legătură cu proprietatea lor, precum și pentru orice întrerupere și inconvenient pe care le-a provocat. Am lucrat la un plan de remediere și putem începe aceste lucrări la un moment convenabil pentru clienții noștri. În calitate de constructor de locuințe de cinci stele, acordat de Home Builders Federation, ne angajăm să livrăm locuințe de înaltă calitate pentru clienții noștri și ne vom asigura că orice problemă este rezolvată pe deplin", au răspuns constructorii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Mapamond » Doi pensionari din UK au cumpărat o casă cu 600.000 lire şi au descoperit 200 defecte la ea. Nu au mai putut dormi o noapte de când s-au mutat