Antena Meniu Search
x

Doi spanioli, condamnaţi la câte 16 ani de închisoare după ce au ucis cu cruzime un român: "Nu e mare pagubă, e doar un român mai puţin"

Doi cetăţeni spanioli care au ucis cu cruzime un român au fost condamnaţia de justiţia spaniolă. Fapta s-a petrecut în urmă cu şapte ani, dar procesul a fost tergiversat pentru că avocaţii celor doi au făcut uz de toate căile de atac.

de Redactia Observator

la 28.08.2021, 10:58

Doi spanioli, condamnaţi la câte 16 ani de închisoare după ce au ucis cu cruzime un român: "Nu e mare pagubă, e doar un român mai puţin"
- Profimedia

Potrivit La Region, pe 20 decembrie 2014 Alexandru Boghiu a petrecut în casa lui Eduardo Lopez, alături de Oscar Estevez Lopez. Cei trei au abuzat de alcool şi din această cauză a pornit şi conflictul. Alexandru Boghiu s-a luat la bătaie cu Eduardo Lopez şi doar intervenţia soţiei lui Lopez a făcut ca lucrurile să nu degenereze. Totuşi, conflictul s-a reaprins câteva ore mai târziu când, pe lângă alcool, cei trei au început să consume şi droguri.

Enervaţi de comportamentul românului, cei doi spanioli l-au urcat pe Boghiu în maşină şi au ieşit în afara localităţii. Speriat de ce ar putea să se întâmple, românul a încercat să iasă din maşină, dar a fost lovit cu brutalitate de Oscar Estevez. Cei doi spanioli au oprit lângă un canal şi l-au aruncat în apă pe românul aflat în stare de inconştienţă. "Nu e mare pagubă, e doar un român mai puţin", a spus Eduardo Lopez când a fost întrebat de prietenul său ce a făcut.

Câteva zile mai târziu, poliţiştii au descoperit cadravul românului şi, mergând pe firul anchetei, au ajuns în scurt timp la cei doi spanioli. Cei doi au primit câte 16 ani de închisoare, deşi procurorii ceruseră iniţial 18 ani pentru Eduardo Lopez şi 25 pentru Oscar Estevez. "L-au bătut, i-au spart dinţii, l-au aruncat în canal de viu şi s-au asigurat că nu i-a văzut nimeni, apoi au plecat", a încercat unul dintre procurori să justifice pedepsele pe care le cere. Pe lângă cei 16 ani de închisoare, instanţa a decis ca cei doi să plătească 106.000 euro drept despăgubiri familiei victimei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Doi spanioli, condamnaţi la câte 16 ani de închisoare după ce au ucis cu cruzime un român: "Nu e mare pagubă, e doar un român mai puţin"