Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Dragă tată, mi-ai promis că vei veni acasă". Povestea tinerei a cărei surori cu handicap a fost răpită alături de tatăl ei la "Festivalul Morţii"

Război în Israel. O tânără cu dizabilități care nu poate să meargă sau să vorbească se numără printre ostaticii răpiți de Hamas în timpul festivalului de muzică rave. Sora ei care a scăpat de masacru după ce a plecat mai repede de la concert, poveseşte durerea prin care trece. 

de Redactia Observator

la 15.10.2023, 14:16

"Dragă tată, mi-ai promis că vei veni acasă". Povestea tinerei a cărei surori cu handicap a fost răpită alături de tatăl ei la "Festivalul Morţii"
"Dragă tată, mi-ai promis că vei veni acasă". Povestea tinerei a cărei surori cu handicap a fost răpită alături de tatăl ei la "Festivalul Morţii" - Facebook

Rut Perez, în vârstă de 17 ani, a călătorit la festivalul Supernova, de lângă granița cu Gaza, în sudul Israelului, pentru a „comunica prin muzică”. Tânăra a devenit acum unul dintre cei 150 de ostatici luați de militanții palestinieni când au luat cu asalt festivalul și au deschis focul, relatează The Sun.

Rut, care suferă de distrofie musculară, a participat la festival împreună cu tatăl ei, Eric, și cu sora în vârstă de 20 de ani, Yamit. Reamintind evenimentul, Yamit a declarat pentru The Times: „A fost cel mai fericit moment în care am văzut-o vreodată, dansând în scaunul ei cu rotile. Era atât de fericită”. Ea a explicat că a decis să părăsească festivalul devreme cu prietenii ei, în timp ce tatăl ei a spus: „Eu și sora ta vom rămâne și ne vom bucura”. Yamit încă habar nu are dacă tatăl și sora ei mai sunt în viață.

Mărturia emoţionantă a tinerei

"Vă implor, lăsaţi-l pe tatăl meu să aibă grijă de ea, el este singurul care știe de ce are nevoie”, a spus ea. În postările de pe reţelele sociale, ea a făcut apel la informații și a trimis mesaje sfâșietoare membrilor familiei ei dispăruți. Miercuri, ea a scris: „Dragul meu tată, dacă vezi asta oriunde ai fi, sper doar că nu suferi. Mi-ai promis că vei veni acasă cu Ruth... Încep să regret că nu am stat cu tine acolo și te-am protejat așa cum știu doar eu”.

Printre cei încă dispăruți de la masacrul festivalului se numără și tatuatoare Shani Louk. Tânăra de 22 de ani a fost filmată dansând și cântând cu câteva momente înainte ca Hamas să atace festivalierii

Prim-ministrul israelian Beniamin Netanyahu a avertizat acum că „următoarea etapă urmează” după ce armata sa a susținut că a ucis doi comandanți de vârf ai Hamas. Cel puțin 2.200 de palestinieni au fost uciși în timpul bombardamentului de represalii asupra zonei dens populate din Gaza, inclusiv 600 de copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Mapamond » "Dragă tată, mi-ai promis că vei veni acasă". Povestea tinerei a cărei surori cu handicap a fost răpită alături de tatăl ei la "Festivalul Morţii"