Antena Meniu Search
x

Video "Am crezut că voi muri". Un tânăr israelian s-a ascuns 8 ore în tufiș, ca să scape de masacrul Hamas. Imagini dramatice îl arată îngrozit, înconjurat de teroriști și focuri de armă

Război Israel - Hamas. Guy Danon, un tânăr israelian de 27 de ani, s-a ascuns timp de 8 ore într-un tufiș, ca să scape de masacrul teroriștilor Hamas. În doar câteva clipe, petrecerea rave organizată în kibuțul Re'im, la doar 5 kilometri distanţă de graniţa cu Fășia Gaza, a trecut de la muzică și dans la lupta pentru supraviețuire.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 13.10.2023, 10:29

"Am crezut că voi muri". S-a ascuns 8 ore în tufiș, ca să scape de masacrul Hamas. Imagini dramatice îl arată pe tânăr îngrozit, înconjurat de teroriști și focuri de armă - capturi video

Sâmbătă dimineață, pe 6 octombrie, mii de tineri se distrau la Festivalul de muzică Nova din Israel, în mijlocul deşertului, când militanții Hamas au dezlănțuit atacul. Primii care au atacat petrecerea rave au venit cu motoparapantele. Cel puţin zece au fost filmate de martori.

În acelaşi timp, la sol, 50 de terorişti îmbrăcaţi în haine militare au coborât dintr-un camion şi s-au îndreptat spre intrarea principală, blocând calea de acces. Apoi, mai multe camionete cu luptători Hamas înarmaţi au început să tragă în civili. A fost o adevărată vănătoare de oameni, transmisă în direct pe reţelele de socializare. O baie de sânge, cu cel puţin 260 de persoane ucise şi cu un număr necunoscut de dispăruţi şi ostatici.

A scăpat cu viață ascunzându-se în tufiș

Guy Danon, un tânăr israelian în vârstă de 27 de ani, este unul dintre cei care au scăpat cu viață de la Festivalul Morții. Într-un interviu pentru CNN, el a povestit cum și-a salvat viața, cum a fugit din calea teroriștilor și cum singurul refugiu pe care el și prietenii lui l-au putut găsi a fost niște tufișuri, unde s-au înghesuit cu toții timp de peste 8 ore. 

Pe acelaşi subiect

"A fost cu adevărat înfiorător. Nu știam dacă vom fi împușcați, eram înconjurați, se trăgea din toate părțile. Am crezut că voi muri. Împreună cu alți prieteni am luat-o la fugă spre o zonă unde erau mai multe tufișuri. Părea un loc inaccesibil așa că am stat ascunși acolo timp de opt ore", povestește Danon.

Guy Danon a făcut public un videoclip cu acele momente dramatice. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

El și prietenii lui și-au păstrat speranța și s-au susținut reciproc. Incertitudinea era chinuitoare, dar unitatea lor în fața pericolului era singurul colac de salvare.

După cele 8 ore, care au părut o eternitate, un străin i-a găsit și a devenit lumina lor călăuzitoare, ghidându-i spre un loc unde erau în siguranță.

Peste 1.300 de morți în Israel, după atacurile Hamas. Doi români, posibil răpiți de teroriști

Numărul morților în Israel a crescut la peste 1.300. Autorităţile vorbesc despre 150 de ostatici luaţi de gruparea teroristă, în timp ce alte câteva sute de persoane sunt date dispărute.

Printre ei și doi români, posibil să fi fost răpiţi de Hamas. Informaţia a fost făcută publică de preşedintele israelian, care anunţă că pe lista victimelor sunt cetățeni din 36 de ţări.

Între timp, Israelul pregăteşte riposta. A mobilizat zeci de mii de soldaţi, înarmaţi până în dinţi, care vor ataca terestru în Fâşia Gaza. Un război se duce nu doar în sudul statului Israel, ci şi în nord, de unde au fost atacate aeroporturile din Siria ca răspuns la bombardamentele susţinătorilor Hamas din zonă. În Fâşia Gaza situaţia este la fel gravă. Locuitorii au rămas fără electricitate, spitalele sunt pline până la refuz, iar femeile însărcinate nu acces nici la apă. 

Vineri dimineață, armata Israelului a informat Naţiunile Unite, că 1,1 milioane de civili din Gaza ar trebui să fie relocaţi în sudul enclavei, în următoarele 24 de ore. Hamas, în schimb, le-a cerut palestinienilor să rămână în casele lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » "Am crezut că voi muri". Un tânăr israelian s-a ascuns 8 ore în tufiș, ca să scape de masacrul Hamas. Imagini dramatice îl arată îngrozit, înconjurat de teroriști și focuri de armă