Antena Meniu Search
x

Dreptate după 47 de ani: Un pensionar din UK, care a omorât o fată de 15 ani, a ajuns în sfârșit după gratii

Justiție după 47 de ani: Un pensionar, care a violat, înjunghiat și strangulat o fată de 15 ani, în 1975, a fost în sfârșit găsit vinovat. Este cel mai vechi caz de dublă incriminare din istoria juridică a Angliei. Acum, familia victimei se declară liniștită și ușurată, după ce a aflat de sentința primită de criminal.

de Cristina Cruceru

la 20.12.2022, 09:01

Un pensionar din UK, care a violat și omorât o fată, a ajuns după gratii după aproape 50 de ani în care a umblat liber - Profimedia, Daily Mail

Dennis McGrory avea 28 de ani când a agresat-o sexual, a înjunghiat-o și a strangulat-o pe Jacqui Montgomery, în vârstă de 15 ani, în casa ei din Islington, în nordul Londrei. Nenorocirea s-a întâmplat în 1975. Un an mai târziu, bărbatul din Milton Keynes, Buckinghamshire, a fost judecat și a fost exonerat de acuzația de crimă.

Zeci de ani mai târziu, s-a făcut dreptate, iar McGrory a ajuns după gratii. Acest lucru a fost posibil, datorită unei probe de ADN. "Un bărbat violent, care trăia în familia noastră, a violat-o și a ucis-o pe sora mea. El a putut să-și trăiască viața. Și-a petrecut aproape 50 de ani ca om liber, făcând ce a vrut. Sora mea nici măcar nu împlinise 16 ani. Acțiunile sale au provocat traume atâtor oameni și nu au existat consecințe pentru el”, a spus sora lui Jacqui, Kathy, conform Daily Mail.

A umblat liber aproape 50 de ani, după ce a omorât o fetiță

A fost făcută o modificare, în 2003, a legii privind dubla incriminare. La acea vreme, cazul, care fusese închis, a fost trimis la Curtea de Apel pentru un nou proces la Old Bailey. Deși procesul a fost întrerupt în martie, după ce bărbatul de 75 de ani s-a îmbolnăvit, acesta a fost găsit vinovat de viol și crimă, după un nou proces. Criminalul a fost plasat în arest preventiv pentru a fi condamnat pe 13 ianuarie.

Pe acelaşi subiect

Magistrații spun că McGrory a fost "plin de furie" atunci când a ucis-o pe copilă. Bărbatul încerca să dea de urma fostei sale partenere, Josie Montgomery - mătușa victimei - care avea o aventură cu prietenul său, John Malloy.

"Fără îndoială, plin de furie și dorind să o atace pe Josie, acuzatul și-a descărcat furia pe cea mai bună variantă, Jacqui Montgomery, violând-o și ucigând-o", a transmis Procurorul Sarah Przybylska, conform sursei citate.

În timpul atacului, el a smuls o pagină din jurnalul adolescentei pe care era trecută adresa mătușii sale. Cadavrul lui Jacqui a fost găsit de tatăl ei, Robert Montgomery, zăcând pe podeaua sufrageriei lor, la primele ore ale zilei, pe 2 iunie 1975. Copila suferise răni fatale prin înjunghiere, precum și traumatisme la nivelul feței și fusese strangulată cu firul unui fier de călcat. McGrory amenințase, în trecut, că o va agresa sexual pe Jacqui și, în acea noapte, "s-a ținut de cuvânt", au transmis judecătorii.

Directorul Procuraturii, Max Hill KC, a spus că: ”Este un pas extrem de serios și rar să ceri Curții de Apel, așa cum am făcut-o eu, să anuleze o achitare pentru crimă, indiferent dacă această achitare a avut loc acum cinci ani sau acum 50 de ani”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » Dreptate după 47 de ani: Un pensionar din UK, care a omorât o fată de 15 ani, a ajuns în sfârșit după gratii