Antena Meniu Search
x

"El nu ştie încă, dar mama lui l-a salvat. Mulțumesc că i-ai oferit darul imens al vieții". Un tată adoptiv, mesaj emoţionant pentru mama lui Enea, forţată să renunţe la el

Povestea lui Enea, copilul abandonat de mamă la un spital pentru că nu avea posibilităţi financiare, alături de o scrisoare răvăşitoare, a făcut înconjurul întregii lumi.

de Monica Palade

la 11.04.2023, 22:46

"El nu ştie încă, dar mama lui l-a salvat. Mulțumesc că i-ai oferit darul imens al vieții". Un tată, mesaj emoţionant pentru mama lui Enea, forţată să renunţe la el - Fan Page

Micuţul a fost lăsat la clinica Mangiagalli din Milano cu inima pe jumătate frântă de cea care i-a dat viaţă. Deşi toată lumea a condamnat-o pentru gestul său, sunt şi oameni care o felicită pentru curajul de a-şi duce sarcina la bun final. Dar şi pentru că i-a dat o şansă copilului.

"A lăsa un copil în spital nu înseamnă a-l abandona, înseamnă a face o alegere din iubire"

Într-un video postat pe net, comicul Ezio Greggio, a invitat-o pe mama naturală să se răzgândească, să se întoarcă la spital, promițându-i ajutor financiar, scrie Fan Page.

Luca Trapanese, consilier pentru politici sociale din Napoli, dar şi director al singurei comunități de mame singure din oraşul italian, a scris un mesaj emoţionant. Între timp, Enea şi-a găsit o familie de plasament.

Pe acelaşi subiect

„Greggio încheie cu cea mai urâtă propoziţie pe care am auzit-o vreodată: copilul tău merită o mamă adevărată, nu o mamă care va avea grijă de ea. Timp de 15 ani am condus singura comunitate de mame singure din Napoli. Știu durerea pe care o simte o femeie când ia decizia de a lăsa un nou-născut. Văd chipuri suferinde, dar sunt conştiente de alegerea lor. Îmi amintesc și acum o mamă care mi-a spus că nu a simțit altceva decât să facă acel gest. A lăsa un copil în spital nu înseamnă a-l abandona, înseamnă a face o alegere din iubire: înseamnă a preda o viață în mâinile cuiva care va putea să o iubească și să-i ofere șansa de a-și găsi fericirea”, a scris Luca Trapanese.

Consilierul napolitan este la rândul său tatăl adoptiv al Albei: Povestea este cunoscută în Italia pentru că el, homosexual, a cerut și a obținut un copil cu sindrom Down spre adopție.

„Enea nu ştie încă, dar probabil că mama lui l-a salvat. De aceea, vreau să îi mulţumesc mamei lui Enea. Mulțumesc pentru curaj, mulțumesc pentru alegerea ta incontestabilă, mulțumesc că ai continuat sarcina și i-ai oferit lui Enea darul imens și de nedescris al vieții. Este aceeași recunoștință pe care o simt față de mama naturală a Albei care, lăsând-o în spital, i-a oferit fetiței mele posibilitatea de a-și găsi un tată îndrăgostit nebunește de ea și care să-i fie alături în toate nevoile ei numeroase. Așa că aș vrea să-l întreb pe Ezio Greggio dacă crede că nu sunt un tată adevărat. Că sunt doar „unul care trebuia să se ocupe de asta”, așa cum o definește pe viitoarea mamă adoptivă a micuțului Enea. Dar cum se poate mai întâi să gândească și apoi să rostească o astfel de propoziție fără să te simți măcar puțin jenat? Să ne amintim mereu că în spatele alegerilor se află oameni, iar atât cei care decid să-și lase copilul nou-născut în spital, cât și cei care îl primesc oferindu-i o familie trebuie respectați. Ezio Greggio în videoclipul său demonstrează că nu respectă nici una, nici alta. Salutări uriașe lui Enea și viitorilor săi părinți din partea mea și a Albei”, mai spune Luca Trapanese.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » "El nu ştie încă, dar mama lui l-a salvat. Mulțumesc că i-ai oferit darul imens al vieții". Un tată adoptiv, mesaj emoţionant pentru mama lui Enea, forţată să renunţe la el