Antena Meniu Search
x

Galerie foto Elev din SUA, care şi-a bătut până la moarte profesoara cu o bâtă, condamnat pe viaţă. O atacase din cauza unei note mici

Un adolescent din statul american Iowa, care și-a bătut până la moarte profesoara cu o bâtă de baseball pentru o notă proastă, a fost condamnat la închisoare pe viață. A trecut la atacul sângeros după ce profesoara sa de spaniolă îi oferise o notă prea mică, care îi strica media generală finală.

de Aura Trif

la 07.07.2023, 10:01

Willard Miller, în vârstă de 17 ani, a pledat vinovat de crimă de gradul întâi în aprilie pentru rolul său în uciderea, pe 2 noiembrie 2021, a lui Nohema Graber, o profesoară de spaniolă. Willard și co-inculpatul Jeremy Goodale, acum în vârstă de 18 ani, au atacat-o pe profesoara în vârstă de 66 de ani, după ce a notat prost munca lui Willard Miller, relatează BBC.

În vârstă de 16 ani la momentul crimei, ambii au fost acuzați ca adulți. Sentința complicelui este programată pentru august.

Băiatul ar putea fi eliberat abia după 35 de ani

Joi, elevul de 17 ani a fost condamnat la închisoare pe viață cu posibilitatea eliberării condiționate numai după cel puțin 35 de ani. El a fost, de asemenea, obligat să plătească cel puțin 150.000 de dolari daune morale familiei victimei.

Pe acelaşi subiect

Înainte de a-și pronunța sentința, judecătorul Shawn Showers a respins argumentele apărării conform cărora Willard era prea tânăr la acea vreme pentru a înțelege gravitatea acțiunilor sale. „Răul nu are o zi de naștere”, a spus el.

Membrii familiei profesoarei au spus instanței că ei nu cred că Willard ar avea vreo remuşcare. Mai multe rude au menționat că tragica moarte a femei a dus şi la decesul soţului ei. A fost înmormântat cu o zi înainte de sentința de joi.

Băiatul şi-a cerut scuze familiei victimei

Willard și-a cerut scuze comunității și s-a întors să se adreseze rudelor profesoarei așezate în spatele lui. „Îmi pare sincer rău pentru suferința pe care v-am provocat-o și pentru devastările pe care le-am provocat familiei tale”, a spus el.

Cerând judecătorului să renunțe la pedeapsa maximă, Willard a spus: „Nu vreau să fiu instituționalizat atât de mult încât să uit cine sunt și de unde vin”. Procurorii au spus că dovezile arată că atât Miller, cât și Goodale au lovit-o pe profesoară cu o bâtă de baseball. A doua zi după atac, polițiștii au găsit cadavrul femeii, mamă a trei copii, ascuns sub o prelată într-un parc, unde ea obișnuia să meargă după școală.

O bătut-o cu o bâtă de baseball, supărat din cauza unei note mici

În timpul interogatoriului, Willard a descris frustrările legate de modul în care profesoara a predat spaniola. El a spus că notele sale la îi scad media finală, un scor important în timpul cererilor pentru colegii și burse din SUA.

Willard a întâlnit-o pe profesoară la liceu în ziua crimei pentru a discuta despre nota sa slabă de la cursul ei. Complicele participa şi el la acelaşi curs.

Nohema Graber, născută în Mexic, era angajată la școală din 2012. Ea făcea parte din mica comunitatea latină a orașului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Mapamond » Elev din SUA, care şi-a bătut până la moarte profesoara cu o bâtă, condamnat pe viaţă. O atacase din cauza unei note mici