Antena Meniu Search
x

"Este un caz anormal". Ana Maria a fost găsită spânzurată în Italia, iar familia din România cere reluarea anchetei după 7 ani de la tragedie

Familia Anei Maria Tîrnovan, românca găsită spânzurată într-o casă din Grotteria, regiunea Calabria, Italia, în urmă cu aproape 7 ani, cere acum redeschiderea cazului după ce moartea fetei a fost catalogată drept sinucidere. Avocatul rudelor fetei spune că "investigații nu s-au făcut niciodată" și că "dosarul a fost închis chiar înainte de a începe".

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 13.02.2023, 10:58

"Este un caz anormal". Ana Maria a fost găsită spânzurată în Italia, iar familia cere redeschiderea cazului după 7 ani de la tragedie - capturi video lacnews24.it

Moartea Anei Maria Tîrnovan, o tânără româncă găsită fără viață în 12 mai 2016, spânzurată în baia unei locuințe din Grotteria, o comună din provincia Reggio Calabria, poate să nu fi fost o sinucidere. Familia fetei este mai mult decât convinsă de acest lucru, motiv pentru care este hotărâtă să ceară redeschiderea cazului. De dosar se ocupă Antonio Russo, avocatul familiei care se află în România.

"Este un caz anormal. O sinucidere care nu a fost niciodată constatată, scrisori scrise în limba română niciodată traduse în ciuda numeroaselor cereri din partea apărării, o anchetă care nu s-a finalizat niciodată, o cerere de chemare în judecată care nu a fost niciodată acceptată, pe scurt, un dosar închis chiar înainte de a începe", spune Antonio Russo, citat de lacnews24.it.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit avocatului, "nimeni nu a verificat vreodată dacă acele scrisori au fost scrise de aceeași mână și nimeni nu s-a obosit vreodată să găsească toate obiectele găsite la locul tragediei. În actele de procedură se face referire la ingerarea unui înălbitor care, însă, nu a fost găsit niciodată, la fel ca și fularul cu care s-ar fi spânzurat femeia. Practic, nu știm exact cum a murit această tânără". 

Pe acelaşi subiect

Acum însă, cazul ar putea să se redeschidă și să conducă la adevărul sperat.

"Rămâne o situație de profundă îndoială și incertitudine. Și nu doar atât. Chiar dacă victima se afla în arest la domiciliu, această împrejurare nu este menționată în actele de anchetă. Pașii următori? Nu există elemente noi aici, sunt elemente vechi care nu au făcut niciodată obiectul unei anchete țintite și care ar putea, în sfârșit, după mulți ani, să facă obiectul unei investigații aprofundate", a conchis avocatul Russo.

Ana Maria Tirnovan avea doar 24 de ani când trupul său fără viață a fost gasit în baie, în casa unde executa arest la domiciliu. Fusese acuzată de estorcare și aștepta să fie dusă în fața magistraților. Tragedia a avut loc pe 12 mai 2016, moarte româncei fiind înregistrată ca fiind "sincidere".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Mapamond » "Este un caz anormal". Ana Maria a fost găsită spânzurată în Italia, iar familia din România cere reluarea anchetei după 7 ani de la tragedie