Antena Meniu Search
x

Expediţie de coşmar: Şase alpinişti au murit în timp ce escaladau vulcanul din peninsula Kamceatka. Ceilalţi trei, rămaşi blocaţi în tabără

Şase persoane au murit sâmbătă într-un accident în timp ce escaladau vulcanul Klucevskaia Sopka din peninsula Kamceatka, în Extremul Orient rus, relatează duminică Xinhua. Potrivit agenţiei de presă ruse TASS, un grup de 10 turişti ruşi însoţiţi de doi ghizi au pornit marţi în drumeţie.

de Redactia Observator

la 04.09.2022, 12:31

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

Sâmbătă, nouă persoane au început să urce pe vulcanul Klucevskaia Sopka, în timp ce trei au rămas la o tabără situată la 3.300 de metri altitudine. Cei şase alpinişti au murit într-un accident produs la circa 4.150 de metri altitudine.

O echipă de salvare la bordul unui elicopter încearcă să-i extragă pe ceilalţi alpinişti. Detaliile producerii accidentului nu sunt pentru moment cunoscute.

Peninsula Kamceatka din Extremul Orient rus este renumită pentru vulcanii săi activi şi latenţi, izvoarele termale şi fauna sălbatică bogată. Vulcanul Klucevskaia Sopka, cu o înălţime de aproximativ 4.750 de metri, este cel mai înalt vulcan activ din Eurasia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Mapamond » Expediţie de coşmar: Şase alpinişti au murit în timp ce escaladau vulcanul din peninsula Kamceatka. Ceilalţi trei, rămaşi blocaţi în tabără