Antena Meniu Search
x

Video Filmul atacului în stil mafiot în care Mihai, un român din Italia, a fost împuşcat mortal. Telefonul tânărului, luat la control

Un român a fost executat în stil mafiot, în plină stradă, la Roma. Tânărul, în vârstă de 33 de ani, a fost ucis de gloanţele trase de doi motociclişti. Anchetatorii italieni iau în calcul o posibilă reglare de conturi a unor traficanţi de droguri.

de Cornelia Crîşmaru

la 09.03.2023, 20:51

Vezi și

Mihai Ștefan Roman se întorcea de la serviciu şi mai avea câţiva metri până să ajungă acasă când a fost împuşcat. Cei doi atacatorii au dispărut imediat cum l-au văzut căzut la pământ. "Vecinii au sunat la 112 imediat cum au auzit împuşcăturile. Poliţiştii şi medicii care au venit în scurt timp la locul atacului nu au mai avut ce să facă pentru românul care muncea în construcţii", spune Cornelia Crîşmaru, corespondent Observator Italia.  

Român executat în stil mafiot în Italia

Locul medicilor a fost luat imediat de criminalişti şi procurori. În căutarea indiciilor despre asasini, investigatorii au vizionat imaginile filmate de camerele de supraveghere din zonă. Românul a fost asasinat pe o stradă de la periferia Romei, iar în apropiere este o tabără clandestină de refugiaţi. 

"Zona în care a avut loc asasinatul şi unde locuia românul este rău famată. Localnicii o evită cât pot pentru că de multe ori este scena unor răfuieli sângeroase între mafioţi", adaugă Cornelia Crîşmaru, corespondent Observator Italia.

Pe acelaşi subiect

Cine era Mihai, tânărul ucis lângă Roma

Mihai Roman era cunoscut de carabinirii din Roma. Fusese reţinut de mai multe ori pentru furt. Acum, anchetatorii cred că avea legături cu bandele de mafioţi. "O datorie care poate fi nu foarte mare, 5.000 sau 10.000 de euro, în anumite împrejurări poate fi un motiv suficient pentru a-l ucide pe datornic", explică Simone di Meo, expert în mafia italiană.

Părinţii şi prietenii românului au fost interogaţi de carabinieri. Anchetatorii i-au verificat şi telefonul, ca să afle dacă a luat legătura de curând cu persoane suspecte din România sau Italia. "Este clar ca români sunt o "mâna de lucru" importantă pentru infracţioanlitatea din Italia. Pentru ca sunt recrutați, instruiți și plătiți de clanurile mai mari ca sa facă trafic de droguri în stradă, să comită infracțiuni "satelit" cum ar fi extorcare, camătă și altele", mai spune Simone di Meo, expert în mafia italiană.

Execuţia românului nu este un caz izolat. Roma a fost în ultimele luni scena unor confruntări violente între bande mafiote care încearcă să cucerească noi teritorii pentru traficul de droguri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » Filmul atacului în stil mafiot în care Mihai, un român din Italia, a fost împuşcat mortal. Telefonul tânărului, luat la control