Antena Meniu Search
x

Fost jucător de rugby, diagnosticat cu demenţă la 47 de ani. Şi-a dat seama că ceva este în neregulă când a uitat prenumele copiilor săi

Fostul jucător de rugby Dafydd James a anunţat că a fos diagnosticat cu demenţă. Numele său este astfel inclus în lista de 380 de foşti sportivi care au acționat în justiție susținând că au suferit leziuni cerebrale în timpul carierei lor.

de Redactia Observator

la 05.04.2023, 13:58

- Profimedia

James, de 48 de ori selecţionat sub tricoul galez, s-a asociat plângerii colective împotriva World Rugby (instanţa rugby-ului mondial), a RFU (Federaţia engleză) şi a WRU (Federaţia galeză).

În vârstă de 47 de ani, el a relatat că a început să devină conştient că are o problemă atunci când a uitat prenumele copiilor săi. "Am o problemă de sănătate mentală", a spus el pentru BBC.

"Într-un fel, este bine să vorbeşti despre asta, pentru că poţi ajuta oameni care suferă şi sunt mulţi care suferă", a mai spus el.

380 de foşti sportivi spun că au probleme de sănătate mentală în urma carierei

Pe acelaşi subiect

Ultimii care s-au alăturat plângerii colective, conform cabinetului de avocatură specializat în sport Rylands Garth, sunt un grup de 100 foşti jucători de rugby în XIII, 40 de foşti jucători de rugby în XV şi 15 fotbalişti.

"Reclamanţii susţin că boala de care suferă se datorează neglijenţei de care au dat dovadă cluburile lor, care nu au luat măsurile adecvate pentru a proteja jucătorii împotriva accidentărilor permanente cauzate de lovituri repetate, care au dus la comoţii sau sub-comoţii", a explicat Rylands Garth.

Fostul fotbalist Colin Gibson (Manchester City şi Aston Villa), precum şi fostul jucător vedetă de rugby în XIII Nick Fozzard au dezvăluit, de asemenea, recent lupta lor contra demenţei precoce.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Mapamond » Fost jucător de rugby, diagnosticat cu demenţă la 47 de ani. Şi-a dat seama că ceva este în neregulă când a uitat prenumele copiilor săi