Antena Meniu Search
x

"Îi este greu, dar nu lasă asta să-l oprească". Diagnosticul crunt primit de un băiețel de 7 ani din UK. Părinții n-au bănuit nimic

Diagnosticul crunt primit de un copilaș de 7 ani din UK. Micuțul s-a născut cu afecțiunea rară însă părinții au observat foarte târziu că ceva nu este în neregulă.

de Redactia Observator

la 14.10.2023, 14:34

Diagnosticul crunt primit de un copilaș de 7 ani din UK. Părinții n-au bănuit nimic
Diagnosticul crunt primit de un copilaș de 7 ani din UK. Părinții n-au bănuit nimic - Krystal Moore, mama copilului

Băiețelul, acum în vârstă de 7 ani, a fost diagnosticat cu o tulburare genetică rară, care poate reduce speranța de viață. Krystal Moore și Ben Robinson au observat că fiul lor, Oliver, „nu putea alerga foarte bine” de la vârsta de trei ani. Ei au observat în continuare că micuțul avea probleme când venea vorba de echilibru, așa că au mers la pediatru, acolo unde a fost diagnosticat cu paralizie cerebrală ataxică. Cu toate acestea, cuplul din Wirral, Merseyside, era convins că diagnosticul nu se potrivește cu ceea ce avea Oliver, asta pentru că se dezvolta normal, potrivit Mirror.

Paralizia cerebrală este ceva care se întâmplă de la naștere, cu toate acestea, Oliver s-a dezvoltat normal și nu am fost convinși că a avut-o. Dar asta au spus medicii”, a declarat mama.

Băiatul de șapte ani a fost diagnosticat cu o afecțiune rară

 Au decis apoi să facă alte teste și analize, iar medicii au descoperit afecțiunea de care suferă cu adevărat copilul. Băiatul de șapte ani a fost diagnosticat cu o afecțiune rară numită ataxia lui Friedreich în septembrie anul trecut, iar Krystal și Ben au spus că „lumea lor s-a prăbușit”. 

Afecțiunea moștenită provoacă pierderea lentă și progresivă a coordonării musculare, vorbire neclară, slăbiciune și pierdere senzorială. Simptomele ataxiei lui Friedreich se agravează de obicei treptat de-a lungul multor ani. Persoanele cu afecțiune tind să aibă o speranță de viață mai scurtă decât în ​​mod normal. Mulți oameni trăiesc până la cel puțin 30 de ani, iar unii pot trăi până la 60 de ani sau mai mult. 

„Deocamdată, simptomele prezente sunt că este necoordonat. Se luptă cu abilitățile sale motorii fine, cum ar fi scrisul, pentru că acea aderență nu este acolo. De asemenea, are probleme cu abilitățile sale motorii mari, poate merge, totuși devine destul de obosit pe distanțe mai lungi. Este foarte predispus la cădere din cauza necoordonării. Îmi spune „lumea mă face să clătin”. Îi este greu, dar nu lasă asta să-l oprească. Oliver este un băiețel atât de fericit”, a continuat să povestească mama.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Mapamond » "Îi este greu, dar nu lasă asta să-l oprească". Diagnosticul crunt primit de un băiețel de 7 ani din UK. Părinții n-au bănuit nimic