Antena Meniu Search
x

"Încercările vieții". Povestea înduioșătoare din spatele imaginii declarate "Fotografia anului 2021"

Fotografia intitultă „Încercările vieții” realizată de fotojurnalistul turc Mehmet Aslan a fost desemnată „Fotografia anului 2021”. În imagine, un tată își ridică fiul în brațe, amândoi cu dizabilități.

de Redactia Observator

la 31.10.2021, 16:54

"Încercările vieții". Povestea înduioșătoare din spatele imaginii declarate "Fotografia anului 2021"
"Încercările vieții". Povestea înduioșătoare din spatele imaginii declarate "Fotografia anului 2021" - Profimedia Images

Fotografia a fost surprinsă în districtul Reyhanli din provincia turcă Hatay, aflată la granița cu Siria. Munzir, care și-a pierdut piciorul drept în urma războiului, își ridică fiul în brațe. 

Micuțul Mustafa s-a născut fără membre din cauza sindromului congenital tetra-amelia. Boala a fost cauzată de medicamentele pe care mama sa, Zeynep, a fost nevoită să le ia pe timpul sarcinii, după ce a fost expusă la gaze neurotoxice în timpul războiului sirian.

"În viitor, Mustafa va avea nevoie de o proteză electronică, însă, din păcate, acestea nu sunt disponibile în Turcia", este mesajul care a însoțit fotografia emoționantă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » "Încercările vieții". Povestea înduioșătoare din spatele imaginii declarate "Fotografia anului 2021"