Antena Meniu Search
x

„Făceau comparaţii, erau strigaţi graşi”. Indignarea unei mame, după ce fiica de 9 ani și colegii ei au fost cântăriți la școală unul în fața celuilalt, în Australia

O mamă din Australia și-a exprimat indignarea pe reţelele de socializare, după ce a aflat că profesorii şcolii la care merge fiica ei de nouă ani i-a obligat pe elevi să se cântărească la orele de educație fizică unul în faţa celuilalt apoi să compare cifrele între ei.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 12.02.2022, 13:55

Cântar
Indignarea unei mame din Australia, după ce fiica de 9 ani și colegii ei au fost cântăriți la școală unul în fața celuilalt - Shutterstock

Femeia care locuieşte în Perth, Australia, şi-a exprimat gândurile într-o postare pe contul personal de Facebook, blamând ideea şcolii de a pune în aplicare o astfel de „activitate”, dar întrebând şi cum este posibil ca cei mici să fie puşi într-o astfel de situaţie.

„Fiica mea de nouă ani şi colegii din clasa ei au fost puşi să se cântărească astăzi la şcoală, ca parte a unei activităţi la ora de educaţie fizică şi sport. Au făcut apoi comparaţii, comentând nr. de kilograme al fiecăruia, ajungând ca cei care cântăreau mai mult să fie strigaţi «graşi» de către ceilalţi copii”, a explicat mama, potrivit Daily Mail

Femeia susţine că vorbeşte deschis cu copila ei despre imaginea corpului şi despre cât de important este să te simţi bine în propria piele, dar este îngrijorată pentru copiii care vor merge acasă şi nu vor discuta astfel de subiecte cu părinţii lor, păstrând în interior o angoasă care se poate transforma într-un complex peste ani.

„Am avut conversații lungi despre valoarea noastră ca persoane care nu are absolut nimic de-a face cu numărul de pe cântar, niciodată sub nicio formă nu comentăm forma corpului a altcuiva şi am discutat mereu deschis despre «body positivity» în casa noastră. Am discutat despre pubertate, despre feminitate, despre tot ce înseamnă să îţi iubeşti corpul şi să ai girjă de el, dar sunt furioasă că aşa ceva s-a putut întâmpla la şcoală”, a continuat ea. „Voi cerceta statisticile referitoare la tulburările de alimentație, sănătatea mintală și problemele de greutate pe care mai apoi să le transmit conducerii şcolii. Ce altceva pot face în privința asta? Acești copii au nouă ani, nu au nevoie de asta”

Pe acelaşi subiect

Oamenii au blamat gestul şcolii pe reţelele de socializare 

Alți părinți australieni s-au grăbit să-și exprime de asemenea propriile opinii pe această temă.

„Contactează școala. Acest lucru este rușinos. Sunt profesoară și nu mi-ar trece niciodată prin minte că este un lucru acceptabil de făcut”, a spus o femeie.

„Nu voi uita niciodată când am trăit asta acum 20 de ani. A fost, fără îndoială, începutul unei călătorii cu adevărat lungi și dificile cu stima de sine și corpul meu. Sunt foarte întristat să aud că este încă o practică obișnuită", a spus o altă persoană.

„Îmi amintesc foarte bine că făceam asta la școală și îmi era rușine că aveam 30 de kilograme, în timp ce colegii mei mai slabi cântăreau mai puțin. Cred că este oribil, mai ales pentru copii”, a adăugat o a treia persoană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Mapamond » „Făceau comparaţii, erau strigaţi graşi”. Indignarea unei mame, după ce fiica de 9 ani și colegii ei au fost cântăriți la școală unul în fața celuilalt, în Australia