Antena Meniu Search
x

„Îngeraşii mei s-au dus toţi în Rai”. Patru copilaşi şi-au găsit sfârşitul în propria casă, după ce acoperişul s-a prăbuşit sub greutatea a 5 tone de moloz

Tragedie fără margini pentru o întreagă familie din Argentina. Patru copii au murit, după ce acoperişul casei s-a prăbuşit peste ei, sub greutatea a cinci tone de moloz.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 12.01.2023, 12:59

Santino Hardoy, în vârstă de 10 ani, Lorenzo del Río, șase, și gemenii de patru ani, Benicio și Noah Nisi, au murit în urma tragediei. Copiii au fost înghițiți de cele 5 tone de moloz și materiale de construcție lăsate pe acoperişul casei din El Jagüel, Argentina.

Santino şi Lorenzp se jucau pe telefoane stând în pat, în timp ce fraţii lor gemeni dormeau, când teroarea s-a dezlănţuit. În doar câteva secunde şi-au găsit sfârşitul. Mama lor, Pamela Nisi, în vârstă de 37 de ani, a povestit în lacrimi că iubitul ei constructor a aruncat materialele pe acoperiș, ceea ce a dus la prăbușirea acestuia, relatează The Sun.

Familia se mutase în casa lui Daniel López cu doar două săptămâni înainte de prăbușirea casei, pe 9 ianuarie. El făcea lucrări de renovare pentru a-și extinde casa și a depus molozul greu deasupra acoperișului cu doar câteva ore înainte de incident, potrivit știrilor locale.

Unul dintre copii a supravieţuit miraculos

Pe acelaşi subiect

Trei dintre băieți au fost uciși pe loc. Al patrulea băiat a murit în ambulanţă, în drum spre Spitalul Santamarina din apropiere. Un al cincilea copil pe nume Valentine, în vârstă de 15 ani, a scăpat în mod miraculos, neaflându-se în aceeași cameră. Adolescentul traumatizat a alertat serviciile de urgență după ce și-a dat seama că fraţii săi erau blocați sub moloz.

Potrivit mărturiei sale, a supravieţuit doar pentru că observase praful căzând din tavan şi a fugit să-şi alerteze mama. În doar câteva secunde, acoperişul a cedat. Pamela mai are un fiu de 18 ani care locuiește în San Justo și nu se afla acolo la momentul incidentului.

Anchetatorii au dezvăluit ulterior că aproximativ „cinci tone de moloz” au fost depozitate pe acoperișul plat al casei din plăci de beton, ceea ce este probabil să fi cauzat prăbușirea acestuia.

Mesaj emoţionant al mamei pentru copiii pierduţi în urma tragediei

López, despre care se crede că a efectuat lucrările, a fost arestat sub suspiciunea de omor din culpă. Bărbatul de 51 de ani avea o relație cu Pamela de doar câteva luni, deși se cunoșteau de mai bine de opt ani.

Cei patru copii ai mei au murit, simt că mor şi eu. Nu vreau să mai trăiesc. Gemenii mei Benicio și Noah, și Lolo și Santino au mers toți în Rai. M-au părăsit, îngerii mamii. Spuneți-mi că totul este doar un coșmar. Pentru numele lui Dumnezeu, copiii mei, nu. Cine poate să-mi ia durerea asta? Nu mai suport. De ce este viața atât de nedreaptă cu mine? Mi-e dor de tine Lolo al meu, Santi al meu și bebelușii mei", a scris mama într-un mesaj emoţionant, pe reţelele de socializare.

Pablo Ezequiel, tatăl lui Santino, băiatul cel mare, a declarat presei locale că molozul se afla pe acoperiș, deoarece cuplul dorea să curețe resturile din curte. „Duminică au pus moloz pe acoperiș și credem că de aceea structura a cedat. Au vrut să elibereze terasa și în loc să pună molozul pe stradă, l-au pus pe acoperiș. Greutatea aceea – credem noi – a făcut să se prăbușească totul, a explicat bărbatul.

Localnicii și membrii familiei au creat o strângere de fonduri pentru a ajuta la acoperirea costurilor de înmormântare pentru cei patru băieți.

Ancheta asupra incidentului este în derulare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » „Îngeraşii mei s-au dus toţi în Rai”. Patru copilaşi şi-au găsit sfârşitul în propria casă, după ce acoperişul s-a prăbuşit sub greutatea a 5 tone de moloz