Antena Meniu Search
x

Video „A băgat baba în roabă, să moară familia mea”. O bătrână de 87 de ani din Iași, dusă la salvare ca pe moloz. Așa vrea familia, se apără serviciul de ambulanță

Situație de-a dreptul halucinantă la Iași, unde o bătrână de 87 de ani a fost surprinsă de un martor în timp ce era cărată cu roaba la Ambulanța BGS. Reprezentanții companiei se apără și spun că aceasta este de fapt dorința familiei și tot ea o cară până jos, informează reporterul Observator Clara Mihociu.

de Monica Palade

la 22.12.2022, 16:18

Vezi și

„Serviciu ambulanță BGS a băgat baba în roabă, să moară familia mea”, se aude în înregistrarea devenită virală pe internet. Administratorul firmei spune că ambulanța are targă, dar că familia a ales acest mijloc de transport. „Noi facem transportul acestor persoane, sunt persoane dializate. Nu sunt persoane care au o urgență medicală reală.

Dusă cu roaba la ambulanță

Practic le deplasăm de la domiciliu pentru că au o anumită problemă de locomoție. În cazul de față, am discutat cu aparținătorii, cu toate părțile implicate. Fiii doamnei au hotărât ca doamna, care stă la 1, să fie adusă de ei la mașină. Și-au amenjat acel mijloc de transport spre a o aduce la ambulanță. Noi avem ambulanțele cu tot ce trebuie, dar ei nu acceptă. Practic ne-o aduce jos. (...) Noi avem și căruț de transport. Structura blocului este cu niște holuri strâmte pe care nicio targă nu poate fi folosită”, a declarat pentru Observator Eduard Sersea, administrator firmă BGS.

De cealaltă parte, unul din fiii femeii spune că ambulanța vine doar cu șofer și că targa este prea mare pentru holul blocului. Bătrâna locuiește singură, iar fiii sunt cei care vin rând pe rând să o ia în cele trei zile când trebuie să fie dusă la spital. 

„Am spus și la BGS, mai dați un brancardier și găsiți o soluție. Eu atâta pot și atâta m-a dus capul să fac o rampă pe scări din lemn, până la etajul 1, care cu o roabă este cel mai eficace și cel mai ușor lucru. De trei ori pe săptămână o ducem cu roaba. Mama e veche în dializare de 20 și ceva de ani. Are 87 de ani, a căzut și la pat. Sunt 3 luni de când o transportăm așa. Am făcut o rampă din două scânduri lipite. Ne-au lăsat pe noi să o cărăm”, a declarat fiul bătrânei pentru Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » „A băgat baba în roabă, să moară familia mea”. O bătrână de 87 de ani din Iași, dusă la salvare ca pe moloz. Așa vrea familia, se apără serviciul de ambulanță