Antena Meniu Search
x

Își renova pivnița dar a dat peste "o comoară" veche de peste 30.000 de ani. Ce a găsit austriacul i-a impresionat chiar și pe arheologi

Descoperire inedită în pivnița unui bărbat din Austria. Producător de vina descoperit oase de mamut, cu o vechime estimată între 30.000 şi 40.000 de ani, în timpul unor lucrări de renovare, a anunțat agenţia DPA, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 23.05.2024 , 11:35

Își renova pivnița dar a dat peste "o comoară" veche de peste 30.000 de ani. Ce a găsit austriacul i-a impresionat chiar și pe arheologi
Își renova pivnița dar a dat peste "o comoară" veche de peste 30.000 de ani. Ce a găsit austriacul i-a impresionat chiar și pe arheologi - Profimedia (poză ilustrativă)

Vinificatorul a raportat descoperirea sa la Biroul Federal pentru Monumente din Austria, ceea ce a dus la săpături efectuate de arheologii de la Academia Austriacă de Ştiinţe (ÖAW), la jumătatea lunii mai. Oasele de mamut au fost descoperite în oraşul austriac Gobelsburg, la nord-vest de Viena.

Potrivit ÖAWW, aceste rămăşiţe de mamut reprezintă "cea mai semnificativă descoperire de acest gen din ultimii peste 100 de ani".

Descoperire inedită în pivnița unui bărbat din Austria

Articolul continuă după reclamă

Arheologii au descoperit mai multe straturi de rămăşiţe, ceea ce sugerează că acestea aparţin, probabil, a cel puţin trei mamuţi, care au trăit în Epoca de Gheaţă.

Pe acelaşi subiect

"Un strat atât de mare de oase de mamut este rar", a declarat arheologul Hannah Parow-Souchon.

Cercetătorii au sugerat că situl ar fi putut servi drept capcană, utilizată de oamenii de la acea vreme pentru prinderea şi uciderea acestor animale masive. Specialiştii speră să descopere noi indicii referitoare la modul în care oamenii organizau vânătoarea de animale în acea perioadă.

Potrivit ÖAW, în urmă cu 150 de ani, un strat gros de oase, alături de artefacte, bijuterii, fosile şi cărbuni, a fost descoperit, de asemenea, într-o pivniţă de vinuri din Gobelsburg. După ce arheologii vor examina noua descoperire, vor preda oasele Muzeului de Istorie Naturală (NHM) din Viena pentru restaurare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 22 voturi
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat până acum probleme în reciclarea sticlelor, prin sistemul RetuRO?
Observator » Mapamond » Își renova pivnița dar a dat peste "o comoară" veche de peste 30.000 de ani. Ce a găsit austriacul i-a impresionat chiar și pe arheologi