Antena Meniu Search
x

Foto Jobul care îi aduce unui ucenic 80.000 de lire sterline pe an: "Sunt o mulțime de bani, dar nu e pentru toată lumea"

Un tânăr australian face o avere la un loc de muncă pe care spune că nu îl vrea nimeni. Bărbatul câștigă 80.000 de lire sterline pe an și spune că salariul poate fi mult mai mare.

de Redactia Observator

la 21.02.2024, 17:28

Jobul care îi aduce unui ucenic 80.000 de lire sterline pe an
Jobul care îi aduce unui ucenic 80.000 de lire sterline pe an - TikTok/@niallread1

Niall Read a făcut furori în mediul online după ce a postat un clip pe TikTok în care vorbește despre avantajele care vin la pachet cu meseria pe care o are. Băiatul lucrează ca muncitor în regim "Fly-in-Fly-out", potrivit TheSun.

"Fly-in-Fly-out", sau FIFO, așa cum este prescurtat, este o metodă de angajare a persoanelor din zone îndepărtate prin transportarea lor temporară la locul de muncă în loc de mutarea permanentă a angajaților și a familiilor acestora. Este o metodă întâlnită în marile regiuni miniere din Australia și Canada.

Jobul care îi aduce un venit imens pe an

Băiatul s-a lăudat cu salariul său consistent, împreună cu o listă de avantaje grozave, inclusiv cazare gratuită, mâncare și cheltuieli incluse. El a spus că a reușit să câștige 80.000 de lire sterline pe an când încă era ucenic. Australianul a spus că și-a găsit primul loc de muncă foarte repede și nu a avut nevoie de nicio experiență semnificativă pentru a obține postul.

Pe acelaşi subiect

„Eram un ucenic care tocmai și-a terminat perioada de practică și aveam aproximativ 80.000 de lire”, a povestit băiatul.

Colegii lui Niall câștigă chiar mai mult decât atât pe an. Salariile variază în funcție de experiență muncitorului și nivelul de abilități și este posibil ca un angajat în regim FIFO să câștige peste 130.000 de lire sterline anual. În plus, angajații își pot economisi de obicei aproape toate câștigurile datorită avantajelor speciale. Un astfel de muncitor a reușit să economisească 15.000 de lire sterline în doar patru luni, făcând o slujbă de tip fly-in-fly-out în Australia.

Joburile FIFO au devenit din ce în ce mai populare, deoarece oferă cazare, mâncare și zboruri gratuite. Niall a susținut că angajații trebuie să plătească chiria doar jumătate din an, deoarece toate cheltuielile sunt acoperite atunci când oamenii se află la locul de muncă. Iar faptul că cealaltă jumătate a anului este liberă permite angajaților să aibă mai mult timp pentru călătorii și odihnă.

Băiatul lucrează opt zile la rând și se bucură de șase zile libere.

„Ai mult timp liber să faci ce vrei. Sunt o mulțime de bani. Dar trebuie să te avertizez că stilul ăsta de viață nu e pentru toată lumea”, a spus el.

În ciuda beneficiilor și a salariului generos, este o meserie pe care nu mulți își doresc să o facă. O tură medie durează aproximativ 12 ore pe zi. Include, de asemenea, munca fizică grea și, în unele cazuri, munca în spații închise sau la înălțime.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » Jobul care îi aduce unui ucenic 80.000 de lire sterline pe an: "Sunt o mulțime de bani, dar nu e pentru toată lumea"