Antena Meniu Search
x

Galerie foto Jumătate din creierul unei fetiţe de 6 ani, "oprit" de medicii din SUA pentru a o vindeca de o boală cruntă

O fată de doar 6 ani din California care se luptă cu o boală extrem de rară a creierului a trecut printr-o operaţie la fel de rară care i-a "oprit" jumătate din creier şi care, după cum explică medicii care se ocupă de ea, i-ar permite să "rămână aceiaşi persoană" şi să ducă o viaţă normală, transmite New York Post.

de Adrian Popovici

la 09.10.2023, 16:27

Brianna Bodley, micuţa care a trecut prin această operaţie neobişnuită, suferă de de Encefalita Rasmussen, o boală cronică care poate duce la inflamarea creierului şi la daune neurologice şi motorii permanente. Totuşi, după o operaţie care a durat mai bine de 10 ore medicii speră că copila va putea să evite aceste complicaţii şi să învingă boala.

În mod obişnuit, medicii ar fi recomandat îndepărtarea unei întregi emisfere cerebrale, totuşi, în acest caz, medicii au decis să apeleze la o soluţie alternativă: "oprirea" acesteia. După cum explică Dr. Aaron Robinson, neurolog pediatric, aceasta este cea mai eficientă opţiune de tratament.

"Doar deconectarea este suficientă pentru a opri boala complet și chiar pentru a o vindeca", explică acesta.

O suferinţă care i-a dat viaţa peste cap micuţei

Pe acelaşi subiect

Brianna a fost diagnosticată cu această boală rară anul trecut, transformându-i zilele într-o suferinţă continuă. Când a început să ia medicamente împotriva convulsiilor și steroizi, a luat greutate rapid și a continuat să facă față bolii care avansa.

Medicii au decis să oprească partea care nu funcționează a creierului ei, partea stângă încă funcționează și preia acum funcţiile pe care partea dreaptă le îndeplinea. Medicii au spus că fata şi-ar putea pierde vederea periferică și unele abilități motorii fine în mâna stângă, dar terapia fizică o va ajuta să revină la normal.

Familia Bodley a postat pe Instagram detalii despre boala micuţei, diagnosticul pe care l-a primit, dar şi diferitele tratamente pe care medicii ei le-au prescris pentru ameliorarea simptomelor şi vindecarea maladiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » Jumătate din creierul unei fetiţe de 6 ani, "oprit" de medicii din SUA pentru a o vindeca de o boală cruntă