Antena Meniu Search
x
LIVE

Galerie foto "L-am văzut cu coada ochiului încolăcindu-se”. O femeie mușcată de un șarpe veninos, în timpul unei drumeţii, a așteptat șapte ore pentru a fi salvată, în Australia

O mamă curajoasă a așteptat șapte ore să fie adusă în siguranță după ce a fost mușcată de cel mai veninos șarpe din Australia în timp ce mergea într-o drumeţi la sute de kilometri depate de civilizaţie.

De Larisa Andreescu la 01.05.2022, 18:22

Megan Brouwer, în vârstă de 36 de ani, se afla cu soțul și fiul ei de cinci ani în Parcul Național Karijini - situat la 300 km de cel mai apropiat oraș, când a fost muşcată de un şarpe veninos. Au fost nevoie de șapte ore până când serviciile de urgență să ajungă la faţa locului, să o ridice de pe fundul unuia dintre cele mai abrupte chei din Australia de Vest și să o aducă în siguranță în oraş pentru a fi tratată.

Familia tocmai începuse drumeția spre sensul de întoarcere în pitorescul Knox Gorge când soțul doamnei Brouwer a strigat „șarpe”„Știam doar că în felul în care a strigat că era fie pe mine, fie foarte aproape de mine”, a spus ea pentru ABC News. „Așa că am sărit din picioare pentru o clipă, apoi l-am văzut cu coada ochiului, încolăcindu-se”.

Ea a spus că s-a uitat în jos la picioarele ei și a văzut sânge și o rană în urma muşcăturii şarpelui. Din fericire, un medic care nu era de serviciu era în apropiere și i-a aplicat un bandaj pe rană, relatează The Sun. Medicul, care avea la îndemână o trusă de prim ajutor și un telefon prin satelit, a reușit să anunţe serviciile de urgenţă.

„Doctorul avea un bandaj de presiune și mi l-a aplicat. Avea și un telefon prin satelit în mână... dar, din păcate, nu se conecta, eram atât de departe de civilizaţie. Așa că a fugit în vârful defileului – ceea ce i-a luat cam o oră și ceva”, a povestit femeia.

Pe acelaşi subiect

Salvarea a venit după mai bine de 7 ore

Rangerii Karijini, poliția locală, Serviciul de Urgență de Stat și voluntarii Ambulanței St John au avut nevoie de șapte ore pentru a aduce pe femeie și pe familia ei în siguranță la cel mai apropiat spital.

Mama a spus că întreaga experiență a fost „ca ceva ce nu am mai experimentat niciodată”. Drumul în sine a devenit destul de îngust la marginea stâncii, iar manevrarea unei tărgi în jurul copacilor și sus pe stâncă a fost destul de înfricoșătoare pentru mine”, a spus ea. „Au fost, de asemenea, lucruri neașteptate, cum ar fi cuiburi de viespi și o mulțime de alte zone cu pietriş, așa că trebuie neapărat să fiu transportată la pas”.

Cum a reuşit să supravieţuiască

Din fericire, femeia a fost muşcată însă norocul ei a fost că şarpele nu a apucat să elibereze veninul. Dacă ar mai fi fost muşcată a doua oară, şi-ar fi putut pierde viaţa: „De atunci am aflat că dacă m-ar fi prins a doua oară, ar fi fost o mușcătură otrăvitoare. Dar sunt bine. Știu mult mai multe despre șerpi și știu cum să fii cel mai bine pregătit atunci când faci drumeții în locuri foarte îndepărtate”

Femeia a mulțumit echipei de salvare pentru eforturile depuse. „Eu și familia mea vă mulțumim tuturor, suntem veșnic recunoscători”, a spus ea. A subliniat de asemenea importanța de a avea o trusă de prim-ajutor în drumeții, spunând că „poate face toată diferența”.

Gwardarul sau șarpele maro de vest, este printre cei mai veninoși șerpi din Australia.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Mapamond » "L-am văzut cu coada ochiului încolăcindu-se”. O femeie mușcată de un șarpe veninos, în timpul unei drumeţii, a așteptat șapte ore pentru a fi salvată, în Australia