Antena Meniu Search
x

Galerie foto "L-am văzut cu coada ochiului încolăcindu-se”. O femeie mușcată de un șarpe veninos, în timpul unei drumeţii, a așteptat șapte ore pentru a fi salvată, în Australia

O mamă curajoasă a așteptat șapte ore să fie adusă în siguranță după ce a fost mușcată de cel mai veninos șarpe din Australia în timp ce mergea într-o drumeţi la sute de kilometri depate de civilizaţie.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 01.05.2022, 18:22

Megan Brouwer, în vârstă de 36 de ani, se afla cu soțul și fiul ei de cinci ani în Parcul Național Karijini - situat la 300 km de cel mai apropiat oraș, când a fost muşcată de un şarpe veninos. Au fost nevoie de șapte ore până când serviciile de urgență să ajungă la faţa locului, să o ridice de pe fundul unuia dintre cele mai abrupte chei din Australia de Vest și să o aducă în siguranță în oraş pentru a fi tratată.

Familia tocmai începuse drumeția spre sensul de întoarcere în pitorescul Knox Gorge când soțul doamnei Brouwer a strigat „șarpe”„Știam doar că în felul în care a strigat că era fie pe mine, fie foarte aproape de mine”, a spus ea pentru ABC News. „Așa că am sărit din picioare pentru o clipă, apoi l-am văzut cu coada ochiului, încolăcindu-se”.

Ea a spus că s-a uitat în jos la picioarele ei și a văzut sânge și o rană în urma muşcăturii şarpelui. Din fericire, un medic care nu era de serviciu era în apropiere și i-a aplicat un bandaj pe rană, relatează The Sun. Medicul, care avea la îndemână o trusă de prim ajutor și un telefon prin satelit, a reușit să anunţe serviciile de urgenţă.

„Doctorul avea un bandaj de presiune și mi l-a aplicat. Avea și un telefon prin satelit în mână... dar, din păcate, nu se conecta, eram atât de departe de civilizaţie. Așa că a fugit în vârful defileului – ceea ce i-a luat cam o oră și ceva”, a povestit femeia.

Pe acelaşi subiect

Salvarea a venit după mai bine de 7 ore

Rangerii Karijini, poliția locală, Serviciul de Urgență de Stat și voluntarii Ambulanței St John au avut nevoie de șapte ore pentru a aduce pe femeie și pe familia ei în siguranță la cel mai apropiat spital.

Mama a spus că întreaga experiență a fost „ca ceva ce nu am mai experimentat niciodată”. Drumul în sine a devenit destul de îngust la marginea stâncii, iar manevrarea unei tărgi în jurul copacilor și sus pe stâncă a fost destul de înfricoșătoare pentru mine”, a spus ea. „Au fost, de asemenea, lucruri neașteptate, cum ar fi cuiburi de viespi și o mulțime de alte zone cu pietriş, așa că trebuie neapărat să fiu transportată la pas”.

Cum a reuşit să supravieţuiască

Din fericire, femeia a fost muşcată însă norocul ei a fost că şarpele nu a apucat să elibereze veninul. Dacă ar mai fi fost muşcată a doua oară, şi-ar fi putut pierde viaţa: „De atunci am aflat că dacă m-ar fi prins a doua oară, ar fi fost o mușcătură otrăvitoare. Dar sunt bine. Știu mult mai multe despre șerpi și știu cum să fii cel mai bine pregătit atunci când faci drumeții în locuri foarte îndepărtate”

Femeia a mulțumit echipei de salvare pentru eforturile depuse. „Eu și familia mea vă mulțumim tuturor, suntem veșnic recunoscători”, a spus ea. A subliniat de asemenea importanța de a avea o trusă de prim-ajutor în drumeții, spunând că „poate face toată diferența”.

Gwardarul sau șarpele maro de vest, este printre cei mai veninoși șerpi din Australia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » "L-am văzut cu coada ochiului încolăcindu-se”. O femeie mușcată de un șarpe veninos, în timpul unei drumeţii, a așteptat șapte ore pentru a fi salvată, în Australia