Antena Meniu Search
x

Video Loonkiito, unul dintre cei mai bătrâni lei din lume, a murit. A fost ucis de păstori, după ce a intrat într-un sat din Kenya să caute mâncare

Un leu despre care se crede că este unul dintre cei mai bătrâni din lume a fost ucis de niște păstori, au declarat autoritățile din Kenya.

de Redactia Observator

la 13.05.2023, 09:37

Vezi și

Loonkiito, care avea 19 ani, a murit în satul Olkelunyiet miercuri seara, după ce a mers acolo pentru a găsi hrană. Grupul de conservare Lion Guardians a spus că este „cel mai bătrân leu mascul din ecosistemul Kenyei și posibil din Africa”, potrivit BBC.

A fost ucis de păstori, după ce a intrat în sat în căutare de hrană

Majoritatea leilor trăiesc până la 13 ani în sălbăticie. Aproape toți leii trăiesc în Africa, cu o populație mică în India, potrivit Federației Mondiale a Faunei Sălbatice. Purtătorul de cuvânt al Kenya Wildlife Service (KWS), Paul Jinaro, a declarat pentru BBC că leul era bătrân și fragil și a rătăcit în sat în căutarea hranei. 

Grupul Lion Guardians a spus că uciderea lui Loonkiito a fost o „situație grea pentru ambele părți, popor și leu”, și l-a elogiat drept „un simbol al rezistenței și al coexistenței”.  Durata medie de viață a unui leu este de aproximativ 13 ani în sălbăticie, deși pot trăi mult mai mult în captivitate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Mapamond » Loonkiito, unul dintre cei mai bătrâni lei din lume, a murit. A fost ucis de păstori, după ce a intrat într-un sat din Kenya să caute mâncare