Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Luat de tsunami, un bărbat din Tonga a ajuns la mal după 27 de ore. S-a sacrificat ca fiul lui să fie în siguranţă

Un bărbat de 57 de ani din Tonga e descris de presa locală drept "Aquaman în viaţa reală". A supravieţuit 27 de ore în apă, după tsunamiul care a lovit insula, în urma erupţiei vulcanice de sâmbătă.

de Redactia Observator

la 21.01.2022 , 12:48

- Twitter

Lisala Folau, un rezident de 57 de ani din Tonga, a reuşit ceea ce pentru mulţi poate părea imposibil. Bărbatul a supravieţuit 27 de ore în apă, prins de tsunamiul care a lovit insula în acest weekend. Acesta povesteşte că s-a scufundat de nouă ori până să reuşească să se agaţe de un buştean. "Când s-a întâmplat a opta oară, mi-am zis că data viitoare va fi şi ultima. Reuşeam să rămân la suprafaţă doar cu ajutorul braţelor", spune Lisala Folau, care are un handicap la picioare. "Când m-am scufundat pentru a noua oară, am reuşit să prind un buştean. Asta m-a salvat", a mărturisit el, potrivit CNN.

Luat de ape, a plutit în derivă 27 de ore după tsunami

A plutit în derivă, dar nu şi-a pierdut speranţa. Iar într-un final a apa l-a dus la mal, unde oamenii l-au primit ca pe un adevărat erou. Cel puţin trei persoane au murit după erupţia vulcanului Hunga Tonga-Hunga Ha'apai, care a provocat un tsunami în Pacificul de Sud. Peste 100.000 de localnici au rămas fără căi de comunicaţii, iar mai multe sate au fost măturate de ape.

Articolul continuă după reclamă

Sâmbătă, bărbatul a fost luat de ape în timp ce încerca să se adăpostească, căţărat într-un arbore. Valurile au fost, însă, mai puternice. "Îl auzeam pe fiul meu cum mă strigă, de la distanţă, dar nu am vrut să-i răspund ca să nu vină după mine", a mai spus Folau. "M-am gândit că pe mare există viaţă, dar şi moarte. Până nu ajungi la mal nu ai cum să fii sigur de nimic."

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Mapamond » Luat de tsunami, un bărbat din Tonga a ajuns la mal după 27 de ore. S-a sacrificat ca fiul lui să fie în siguranţă