Antena Meniu Search
x

Mama care își ținea fiul de 12 ani într-o cușcă de câine, îl bătea, înfometa și tortura a fost condamnată la 20 de ani de închisoare în Austria

20 de ani de închisoare pentru femeia care a uitat să fie mamă. Aceasta și-a închis fiul de doar 12 ani într-o cușcă mică de câine, l-a înfometat, bătut și torturat. Austriaca de 33 de ani a fost găsită vinovată de toate acuzațiile, inclusiv de tenativă de omor, la un tribunal din Krems.

de Redactia Observator

la 01.03.2024, 16:10

Mama care își ținea fiul de 12 ani într-o cușcă de câine, îl bătea, înfometa și tortura a fost condamnată la 20 de ani de închisoare în Austria - Profimedia

Mama a fost arestată la sfârșitul anului 2022, după ce un asistent social l-a găsit pe băiat subnutrit sever, în comă și suferind de hipotermie. Femeia a fost acuzată că și-a bătut și înfometat fiul în mod repetat între iulie și noiembrie 2022.

Și-a torturat fiul fără milă ca să-l disciplineze

Se spune că femeia și-a stropit fiul cu apă rece în timp ce deschidea ferestrele apartamentului timp de câteva ore la temperaturi sub zero grade, făcându-i să scadă temperatura corpului la 26,8°C și punându-i astfel viața în pericol, scrie Daily Mail.

Un psihiatru a declarat instanței că mama, care suferă de o boală mintală gravă și persistentă, a dezvoltat o „relație simbiotică paranoică” cu prietena ei „manipulatoare”. Femeia, în vârstă de 40 de ani, și presupusa complice a fost condamnată la 14 ani de închisoare pentru că a încurajat-o la astfel de fapte prin mesaje și apeluri telefonice.

Pe acelaşi subiect

În timpul procesului, care a început luni, ambele femei și-au recunoscut vina, mama cerându-și scuze pentru acțiunile sale și susținând că a vrut doar să-și „disciplineze” fiul, potrivit agenției austriece de presă APA.

Judecătorul a constatat că băiatul a fost „complet distrus” din punct de vedere psihologic. Complicele mamei a declarat în instanță că nu cunoștea amploarea abuzului provocat, în ciuda schimburilor lor de mesaje care dovedesc contrariul.

Guvernul statului a înființat, de asemenea, o comisie pentru a investiga dacă autoritățile ar fi putut face mai mult pentru a-l salva pe băiat mai devreme. Cotidianul Der Standard a raportat că băiatul a fugit anterior de mama lui, dar a fost dus înapoi la ea.

Verdictele de astăzi pot fi atacate cu recurs. Instanța a ordonat ambelor femei să urmeze terapie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » Mama care își ținea fiul de 12 ani într-o cușcă de câine, îl bătea, înfometa și tortura a fost condamnată la 20 de ani de închisoare în Austria