Antena Meniu Search
x

Medic din prima linie în lupta cu Covid, mort la câţiva paşi de casă, în Italia. Doi copii au rămas orfani de tată

Lumea medicală din Italia este în stare de şoc, după moartea din senin a unui medic din prima linie în lupta cu Covid, în vârstă de 37 de ani. Filippo Morando s-a prăbuşit la doar câţiva metri de casă, în timp ce făcea jogging.

de Monica Palade

la 19.10.2021, 10:29

Medic din prima linie în lupta cu Covid, mort la câţiva paşi de casă, în Italia. Doi copii au rămas orfani de tată - mattinopadova.gelocal.it/

Bărbatul mai avea 50 de metri până acasă, când a căzut străfulgerat la pământ. Alerta a fost dată de un şofer care l-a văzut pe medic la pământ. În ciuda eforturilor medicilor de pe ambulanţă, sosiţi la faţa locului, pentru tânăr nu s-a mai putut face nimic.

Filippo Morando suferise un infarct. Procurorul Marco Brusegan nu a solicitat autopsia și trupul său a fost pus imediat la dispoziția familiei pentru înmormântare. La fața locului au ajuns și părinții lui Filippo, dar și soția lui Chiara, la rândul său medic, care a lucrat şi ca voluntar la Doctori pentru Africa, în echipa lui Don Dante Carraro. Cuplul avea doi copii, de un an, respectiv 3 ani.

A murit în timp ce alerga 

Incidentul a avut loc, sâmbătă, la Camposampiero, Padova. Filippo Morando făcea parte de trei ani din echipa doctorului Natalino Simioni, în secția de diabetologie de la spitalul Cittadella, și fusese în linia întâi în lupta împotriva Covid, scrie leggo.it.

Nu doar membrii familiei, ci și colegii lui Filippo Morando sunt în stare de şoc după dispariţia sa. „Am pierdut un medic „ideal”, un coleg pe care toată lumea și l-ar dori să-l aibă: s-a remarcat prin umanitatea sa exemplară și disponibilitatea constantă, a fost un om cu o cultură profundă și o pregătire meticuloasă. Timp de trei ani a lucrat în unitatea noastră sanitară, unde până acum câteva zile se afla la conducerea secțiilor dedicate pacienților cu Covid-19. Vestea morții sale ne lasă consternați, iar Unitatea sanitară 6 Euganean își exprimă cele mai sincere condoleanțe și le transmite soției sale, tuturor membrilor familiei și tuturor celor care au avut onoarea de a-l cunoaște", scriu colegii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Mapamond » Medic din prima linie în lupta cu Covid, mort la câţiva paşi de casă, în Italia. Doi copii au rămas orfani de tată