Antena Meniu Search
x

"Medicii au zis că are amigdalită şi au externat-o. 2 zile mai târziu fetiţa mea a murit". Durere şi revoltă pentru familia din Anglia, după decesul copilei de 6 ani

Durere fără margini pentru o familie din Anglia. O fetiţă de şase ani a murit la două zile după ce a fost trimisă de medici acasă, asigurând familia că micuţa are doar o amigdalită.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 15.08.2023, 17:33

Maya Siek a fost externată de la Spitalul QEQM din Margate cu un diagnostic de amigdalită; medicii i-au asigurat pe părinţi că totul este în regulă şi că pot pleca liniştiţi acasă. Două zile mai târziu, fata a murit în braţele tatălui ei vitreg.

Mama a insistat că fetiţa se simţea foarte rău, mai ales că a leşinat de două, dar la spital medicii au subliniat că nu este nimic în neregulă, ci doar are amigdalită, aşa că au externat-o. Două zile mai târziu, „copilul bun şi iubitor” a murit în brațele tatălui ei vitreg. Tragedia a avut loc cu puțin timp înainte de Crăciunul de anul trecut.

Durere şi revoltă pentru familie, după moartea fetei de 6 ani

Familia a rămas cu inima frântă după pierderea suferită. În urma autopsiei, s-a constatat faptul că inima Mayei a încetat să mai bată după ce a suferit o necroză miocardică acută - moartea celulelor organului, dar patologii nu au reușit să stabilească de ce. Un medic pediatru a spus familiei Mayei că probabil a fost declanșat de sepsis, relatează Mirror.

Pe acelaşi subiect

Acum, mama ei, Magdalena Wisniewska, în vârstă de 26 de ani, cere ca cineva să-și asume responsabilitatea pentru moartea fiicei sale. Ea a spus că abia a mai ieșit din casă de când și-a pierdut fiica, pe 21 decembrie 2022. Familia a decis să păstreze bradul împodobit de Maya în ultimele ei zile, în sufrageria lor.

Eram o familie fericită, cu planuri și ambiții pentru viitorul copiilor noștri, dar nu mai suntem aceeași familie. Ne-am pierdut complet dorința de a trăi, dar suntem aici pentru că trebuie să avem grijă de celălalt copil, dar viața noastră este distrusă și nu va mai fi niciodată la fel”, a mărturisit femeia.

Familia aștepta cu nerăbdare Crăciunul acasă când Maya s-a îmbolnăvit, pe 18 decembrie. Era obosită, slăbită și rece la atingere, fără poftă de mâncare. A doua zi, mama a programat o vizită la medicul de familie, dar, în timp ce se pregăteau să iasă din casă, fata a leşinat.

Medicii i-au sugerat să ia antibiotice şi au trimis-o acasă

A fost dusă de urgenţă la Spitalul QEQM, Margate, unde a fost diagnosticată cu amigdalită. Medicii i-au spus că poate merge acasă cu o prescripţie pentru antibiotice, dar fata a leşinat din nou, înainte să fie externată.

L-am întrebat pe doctor despre durerea de burtă a fetei, limba albicioasă, culoarea palidă și despre faptul că sângele nu-i mai circula cum trebuie, era rece la atingere, dar el a spus că acest lucru este normal în cazul amigdalitei. Maya a vomitat şi pe patul de spital, așa că i-au făcut o injecție împotriva bolii și ne-am întors acasă”, a adăugat mama.

În acea noapte, părinţii i-au administrat două doze de antibiotice, dar fata a continuat să se plângă de dureri de stomac, sete şi ameţeli. Până dimineața, mama ei a sunat la 999, speriată pentru că micuţa era prea slăbită pentru a sta fără ajutor. A fost dusă înapoi la QEQM cu ambulanța. În urma unui test Covid negativ, ea a fost diagnosticată cu gripă și a fost pusă pe perfuzii, încă palidă. Până la ora 15.00, a fost internată într-o secție pentru copii, plângându-se de dureri grave de stomac şi neputând urina timp de două zile. Personalul clinic a asigurat familia că simptomele Mayei nu sunt un motiv de îngrijorare semnificativă, adăugând că ar trebui să fie bine şi să se întoarcă acasă a doua zi. Totuşi, mama a încercat în mod repetat să semnaleze că fiica ei se comportă ciudat, raportând chiar că are halucinaţii şi spune că poate vedea maimuțe care nu erau acolo.

Ultimele clipe de agonie, pe patul de spital

Maya nu a putut din nou să doarmă, iar mama ei a încercat să o mângâie în timp ce implora apă cadrelor medicale, însă a fost „înştiinţată că apa este raţionalizată în spital”. Pe 21 decembrie, după o altă noapte nedorită, femeia și-a exprimat încă o dată îngrijorarea personalului, avertizându-i despre respirația tremurată a fiicei sale, pielea decolorată și dezorientarea. Mama a susținut că medicii i-au spus că Maya are nevoie doar de o odihnă bună. S-a spus că angajații i-au scos monitorul de inimă al fiicei sale, deoarece erau îngrijorați de faptul că bipurile îi perturbau somnul.

La ora 15:00, în timp ce personalul a încercat să ia o probă de sânge, în timp ce Maya era ajutată de tatăl ei vitreg, inima ei a încetat să mai bată.

După câteva secunde Maya a nu a mai scos niciun sunet și partenerul meu a aflat că nu mai respiră. În acel moment nimeni altcineva nici măcar nu a reacționat ca și cum s-ar fi întâmplat ceva, dar [partenerul meu] a cerut ajutor. Apoi toți ceilalți angajați s-au adunat în camera noastră. Au concluzionat şi ei că inima Mayei încetase să mai bată. Au început resuscitarea pentru a o salva și inima i-a revenit pentru câteva secunde, dar apoi a încetat din nou să mai bată. De acea dată Maya murise cu adevărat. Cu o zi înainte de moarte, era foarte palidă la culoare și mi-a spus: «Mami, cred că o să mor» și i-am spus: «să nu spui asta Maya». Le-am cerut ajutor pentru că spunea lucruri ciudate, cum ar fi să vadă o maimuță mișcându-se pe perete. Am încercat să spunem doctorului și asistentei, dar nimeni nu ne-a ascultat. Și atunci inima ei a încetat să mai bată”, a povestit, îngenunchiată de durere, mama copilei.

Partenerul ei, Raj Blande, a spus că nu va uita niciodată acele momente.

Maya și-a dat ultima suflare în mâinile mele. Pur și simplu nu pot trece peste asta - nu cred că o voi face vreodată. Au fost tone de oameni care o tratau, dar niciunul dintre ei nu a putut afla ce era până nu a fost prea târziu. Nimic nu ne poate aduce fiica înapoi și știu că viața noastră nu va mai fi niciodată la fel. În calitate de tată vitreg, mă simt vinovat pentru că mi-aș fi dorit să fi putut face ceva diferit, ca atunci când mă uit în urmă, steagurile roșii erau acolo”, a mărturisit tatăl vitreg.

Familia s-a întâlnit cu directorul executiv al East Kent Hospitals Trust, Tracey Fletcher, pe 28 decembrie. Li s-a spus că se va desfășura o anchetă cu privire la moartea copilei de şase ani. În martie, un consultant pediatru a spus că este probabil ca gripa să fi devenit sepsis, producând toxine letale care afectează inima Mayei. Luna trecută a fost deschisă o anchetă cu privire la decesul tragic, dar a fost amânată până pe 25 septembrie până la finalizarea verificărilor interne.

„Îmi pare foarte rău pentru familia Mayei, pentru pierderea lor. Facem o investigație amănunțită asupra îngrijirii fetei, pentru a ne ajuta să oferim răspunsuri familiei, precum și să ne asigurăm că știm unde trebuie să facem lucrurile diferit și să ne asigurăm că lecțiile sunt învățate”, a declarat Jane Dickson, ofițerul șef de îngrijire la Spitalele East Kent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » "Medicii au zis că are amigdalită şi au externat-o. 2 zile mai târziu fetiţa mea a murit". Durere şi revoltă pentru familia din Anglia, după decesul copilei de 6 ani