Antena Meniu Search
x

Video Mesajul sfâşietor lăsat de pe patul de moarte de o tânără nevaccinată, bolnavă de COVID-19: "Nu vreţi să ajungeţi ca mine"

De pe patul de spital, o femeie nevaccinată din SUA, în vârstă de 31 de ani, a filmat un ultim videoclip pe TikTok în care i-a îndemnat pe oameni să se imunizeze împotriva coronavirusului. În ultimul său mesaj postat pe platforma de social media, aceasta deplânge "decizia greşită" de a amâna vaccinarea anti-COVID care, spune ea, i-ar fi putut salva viaţa.

de Redactia Observator

la 13.09.2021, 10:15

Alexandra Blankenbiller, înainte şi după infectarea cu SARS-CoV-2
Alexandra Blankenbiller, înainte şi după infectarea cu SARS-CoV-2 - TikTok @atasteofalex

Alexandra Blankenbiller, din Florida, avea doar 31 de ani când s-a stins din viaţă, infectată cu virusul SARS-CoV-2. Femeia, aflată pe patul de spital, şi-a adunat ultimele puteri pentru a-i avertiza pe utilizatorii platformei TikTok despre ceea ce i-ar putea aştepta în cazul în care, la fel cum a făcut şi ea, amână prea mult să se vaccineze anti-COVID, relatează The Sun.

În videoclipul postat pe 15 august, Alexandra, legată la un tub de oxigen, şi-a început discursul mărturisind: "Nu mai am energie să vorbesc, așa că voi încerca să fac asta rapid. Nu m-am vaccinat". Apoi, sub presiunea timpului rămas pentru a-şi livra mesajul, a continuat: "Nu sunt anti-vaxxer. Încercam doar să mă documentez (n.r. înainte de a mă vaccina). Eram speriată. Am vrut ca eu și familia mea să ne vaccinăm în același timp. Și, așa cum sunt sigură că știți, este greu să îi convingi pe toți să fie de acord pe un subiect, dacă oamenii simt diferit. Deci, cred că a fost o greșeală. Nu ar fi trebuit să aștept. Dacă sunteți chiar şi 70% siguri că doriți să vă vaccinaţi, faceţi asta. Nu așteptați", mai spune ea în filmuleţ. "Sper că poate aşa, dacă vă vaccinaţi, nu veţi ajunge la spital, cum am păţit eu, în regulă?", a spus femeia, în încheiere.

Nouă zile mai târziu, timp în care videoclipul ei a fost vizionat de peste 1 milion de ori, Alexandra a murit. Sora ei, Christina, a povestit că familia sa nu a reuşit să o viziteze pe Alexandra la Centrul Medical Orange County, iar vestea morţii Alexandrei le-a fost dată la telefon. Ultimele patru videoclipuri de pe contul ei de TikTok sunt filmate de pe patul de spital, iar înrăutăţirea stării sale de sănătate este vizibilă. Într-un alt filmuleţ, femeia reacționează îngrozită la urletele care se auzeau dintr-un alt salon. Nu se ştie dacă strigătele sunt ale unui pacient bolnav de COVID sau ale membrilor familiei unei persoane ce tocmai a decedat.

Prietenii Alexandrei au descris-o în cuvinte frumoase, povestind că era o persoană care dorea, mai mult decât orice altceva, să îi ajute pe ceilalţi.„Cel din urmă videoclip arată mult din cum era ea, ca persoană", crede sora acesteia, Rachel Blankenbiller. „Era altruistă - genul de persoană care și-a petrecut ultimele zile pentru a-i ajuta pe alții.”

Pe acelaşi subiect

Potrivit studiilor clinice, vaccinurile produse de Pfizer, AstraZeneca sau Moderna reduc riscul de spitalizare sau deces în cazul infectării cu SARS-CoV-2 cu peste 90%, după administrarea ambelor doze prevăzute în schema completă. Efectul rămâne valabil şi în cazul tulpinii Delta, considerată mult mai contagioasă, spun specialiştii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Mesajul sfâşietor lăsat de pe patul de moarte de o tânără nevaccinată, bolnavă de COVID-19: "Nu vreţi să ajungeţi ca mine"