Antena Meniu Search
x

Galerie foto Misterul unei dispariţii din 2016, pe punctul de a fi rezolvat: Rămăşite umane găsite într-o zonă muntoasă greu accesibilă, în Franţa

După 7 ani s-ar putea face în sfârşit lumină în cazul unei disparţii misterioase. Rămăşiţe umane şi o maşină au fost descoperite într-o zonă muntoasă greu accesibilă din masivul Vercors, Franţa, joi, 6 aprilie.

de Monica Palade

la 07.04.2023, 12:04

Se crede că ar aparţine lui Eric Foray, un bărbat de 47 de ani dispărut în 2016. Craniul bărbatului fusese descoperit deja în vara lui 2022, iar în ianuarie 2023, după analize, Parchetul din Valence a confirmat că este vorba de Foray, scrie ouest-france.fr.

Descoperirea care ar putea să facă lumină 

Bărbatul a fost văzut ultima dată pe 16 septembrie 2016, în timp ce îşi făcea cumpărăturile într-un magazin din Chatuzange-le-Goubet, în apropiere de Romans-sur-Isère. Cauzele morţii urmau să fie stabilite până la găsirea restului trupului său.

Joi, parchetul nu a precizat circumstanţele exacte şi nici locul noilor descoperiri, însă a anunţat că anchetatorii Grenoble şi jandarmeria din Drôme au extins căutările într-o zonă montană greu accesibilă, pe 3 aprilie.

„Căutările au permis descoperirea unui vehicul grav avariat, identificat ca fiind cel condus de Eric Foray la momentul dispariției sale. Lângă acest vehicul au fost găsite rămășițe umane și diverse indicii. Ansamblul va face obiectul expertizei și ancheta va continua fără ca vreo ipoteză, penală sau accidentală, să fie exclusă”, a declarat Laurent de Caigny, procurorul din Valence.

„Este surprinzător și regretabil că abia acum a fost găsit un obiect destul de vizibil, cum ar fi o mașină. Acest lucru permite familiei să aibă o concluzie definitivă cu privire la soarta acestei persoane, chiar dacă împrejurările rămân de stabilit”, a reacționat şi Bernard Valézy, vicepreședintele al unei asociaţii de căutare a persoanelor dispărute.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » Misterul unei dispariţii din 2016, pe punctul de a fi rezolvat: Rămăşite umane găsite într-o zonă muntoasă greu accesibilă, în Franţa