Antena Meniu Search
x

Moarte cumplită: Un muncitor a sfârșit "aspirat în motorul cu reacție" al unui avion Embraer, în SUA

Un muncitor din Statele Unite a fost "aspirat" în motorul cu reacție al unui avion Embraer 170, în timp ce lucra pe un aeroport din Montgomery, Alabama, transmite The Guardian.

de Redactia Observator

la 02.01.2023, 18:31

avion de tip Embraer
Embraer - Profimedia (imagine ilustrativă)

Autoritatea Naţională pentru Siguranţă în Transporturi (National Transportation Safety Board) a precizat că accidentul tragic s-a produs în timp ce o aeronavă Embraer 170, aparținând companiei American Airlines, se afla la poarta de îmbarcare, cu cel puțin un motor pornit. "Un raport preliminar este așteptat în două sau trei săptămâni", au transmis oficialii americani.

Nenorocirea s-a produs sâmbătă, în jurul orei locale 15:00. Angajatul, al cărui nume nu a fost precizat, lucra pentru Piedmont Airlines, o subsidiară a American Airlines Group. "Suntem întristați să auzim despre pierderea tragică a unui membru al echipei AA/Piedmont Airlines. Gândurile și rugăciunile noastre sunt la familie, în aceste clipe dificile", a declarat Wade A Davis, directorul executiv al aeroportului.

Embraer este un fabricant brazilian de aeronave civile, militare și private. Compania mai furnizează și servicii legate de aeronautică. Între 1999 și 2001 a fost cel mai mare exportator din Brazilia, iar în prezent se află pe cel de-al treilea loc la numărul de comenzi (după Boeing și Airbus) si are cel mai mare număr de angajați după Boeing și Airbus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Moarte cumplită: Un muncitor a sfârșit "aspirat în motorul cu reacție" al unui avion Embraer, în SUA