Antena Meniu Search
x

Moartea tragică a unui copil de 6 ani, torturat fără milă chiar de părinţi. Abuzat şi privat de mâncare şi apă, ar fi pierit de mâna mamei vitrege, în UK

Un băiat în vârstă de şase ani, din Marea Britanie, a fost supus la chinuri îngrozitoare chiar de cei care trebuiau să îl înconjoare de grijă şi iubire. Tatăl său şi mama vitregă îl obligau pe Arthur să stea în picioare chiar şi 14 ore, fără pauză, şi îl torturau zi de zi înainte ca micuţul să cadă secerat, fără viaţă, după o lovitură la cap.

de Redactia Observator

la 07.10.2021, 21:33

Arthur Labinjo-Hughes, băiatul de 6 ani care a murit după nenumărate abuzuri la care a fost supus de părinţi
Arthur Labinjo-Hughes, băiatul de 6 ani care a murit după nenumărate abuzuri la care a fost supus de părinţi - Twitter

Arthur Labinjo-Hughes a fost găsit în stare gravă în locuinţa sa din Shirley, Marea Britanie, pe 16 iunie 2020. A doua zi, a murit la spitalul pentru copii din Birmingham, autopsia demonstând că decesul a fost provocat de o lovitură în zona capului. Tatăl copilului, Thomas Hughes (29 de ani), şi partenera sa, Emma Tustin (32 de ani), au fost reţinuţi de poliţie, relatează Mirror.

Un lung şir de abuzuri. Calvarul prin care trecea copilul

Procurorul Jonas Hankin a declarat, în instanţă, că "Arthur nu avea voie să ia masa alături de ceilalţi membri ai familiei, iar dacă nu respecta regulile casei nu primea nici măcar apă". Copilul era izolat de rude şi era constant ţinta abuzurilor verbale şi fizice din partea părinţilor. Micuţul era forţat să stea în picioare în faţa uşii de la intrare chiar şi 14 ore pe zi, mama sa vitregă înregistrând peste 200 de filmuleţe în care copilul este vizibil chinuit. "Săptămâni în şir, doamna Tustin şi domnul Hughes l-au terorizat pe Arthur, l-au umilit, neglijat şi abuzat fizic şi emoţional", se arată în documentele judiciare. În plus, acesta era otrăvit cu substanţe saline, care îi provocau setea, astfel încât perioadele lungi de deshidratare se resimţeau puternic.

Noapte care i-a fost fatală băiatului de 6 ani

Dar lovitura care i-a provocat moartea ar fi venit din partea mamei vitrege. Tatăl se afla la supermarket în intervalul în care medicii legişti au stabilit ora decesului. Femeia îi dăduse un mesaj soţului său, în care se plângea că Arthur nu se mai oprea din ţipat. Apoi, a trimis şi o fotografie cu băiatul, pe faţa căruia erau vizibile vânătăi şi urme de sânge. "Ochiul drept era complet închis. Din expresia de pe chipul lui, se înţelege că suferea tare", povesteşte procurorul. În noaptea incidentului care i-a pus capăt vieţii, Arthur a fost resuscitat de un vecin, în aşteptarea ambulanţei. La proces, femeia a declarat că băiatul s-a dat singur cu capul de pereţii dormitorului său, dar mărturia sa nu i-a convins pe juraţi. Ambii părinţi au pledat nevinovaţi, iar investigaţiile continuă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Mapamond » Moartea tragică a unui copil de 6 ani, torturat fără milă chiar de părinţi. Abuzat şi privat de mâncare şi apă, ar fi pierit de mâna mamei vitrege, în UK