Antena Meniu Search
x

Galerie foto O mamă şi-a scos singură 11 dinţi, pentru că nu avea bani să meargă la un dentist, în UK: „Nu mai pot să zâmbesc, mi-am pierdut încrederea”

O mamă a recurs la gestul disperat de a-şi scoate singură 11 dinţi pentru că în zona în care locuieşte nu există stomatologii de stat, iar pentru un tratament la privat nu avea destui bani.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 07.10.2021, 12:54

Danielle Watts, în vârstă de 42 de ani, a fost „forțată” de situaţia financiară de a-şi scoate mai bine de zece dinţi singură, în ultimii trei ani, pentru că nu a găsit dentişti din sistemul NHS în zonă şi nu şi-a putut permite tratamentul într-un spital privat.

Problemele dentare ale femeii au apărut în urmă cu şase ani

Trăind acum cu doar o treime din dinţi, femeia mărturiseşte că se simte nesigură cu privire la modul în care arată şi felul în care vorbeşte. „Nu mai pot să zâmbesc”, recunoaşte ea, după procesul chinuitor.

„Ajungi într-un punct în care dinţii doar stau în gura mea, nu sunt sprijiniţi de gingii, cu o simplă strângere îmi puteau cădea. Nu mai pot să zâmbesc, mi-am pierdut încrederea în mine. Iau zilnic analgezice şi sunt paranoică în legătură cu modul în care se aude când vorbesc acum, pentru că din cauza danturii cuvintele nu se mai formează corect”, a mărturisit Danielle.

Pe acelaşi subiect

Femeia a spus că problemele ei au apărut în urmă cu şase ani, când stomatologia din cadrul NHS la care mergea s-a închis, lăsând-o atât de pe a, cât şi pe copiii ei „fără o altă posibilitate”, decât apelarea la clinicile private, relatează Mirror.

„Nu ştiu de unde să fac rost de bani ca să pot merge la privat”, a adăugat mama.

Stomatologia este una dintre serviciile NHS în care pacienții sunt nevoiţi să plătească o contribuție, dar este semnificativ mai ieftină decât tratamentul privat. Tratamentul dentar de urgență, ca de exemplu ameliorarea durerilor dentare sau plombele temporare au o taxă standard de 23,80 GBP, potrivit site-ului web al NHS. Există trei tipuri de tratament, cel mai scump fiind la prețul de 282,80 GBP. Pacienții nu trebuie să plătească o taxă dentară extra dacă li se îndepărtează cusăturile, dacă un dentist trebuie să oprească sângerările sau dacă protezele dentare au nevoie de reparații.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » O mamă şi-a scos singură 11 dinţi, pentru că nu avea bani să meargă la un dentist, în UK: „Nu mai pot să zâmbesc, mi-am pierdut încrederea”