Antena Meniu Search
x

Muncitor pe plantaţie, învingător în lupta cu un tigru feroce. Bărbatul din Indonezia a supravieţuit atacului

Un tigru de Sumatra a pătruns în tabăra unor muncitori de pe o plantaţie din Indonezia şi l-a atacat pe unul dintre ei. Bărbatul a suferit o rană la cap, dar a supravieţuit, transmite duminică DPA, care citează presa locală.

de Redactia Observator

la 23.10.2022, 15:54

tigru de Sumatra
Muncitorul atacat de tigru a supravieţuit - Shutterstock (scop ilustrativ)

Incidentul s-a produs sâmbătă, în timp ce muncitorii se odihneau, conform şefului Agenţiei pentru protecţia mediului din provincia Riau, de pe insula Sumatra. Bărbatul atacat dormea şi când s-a trezit a văzut un tigru aflat la doar 2 metri distanţă. El a strigat pentru a-şi alerta colegii, dar tigrul, probabil speriat de strigăte, l-a atacat.

Muncitorul atacat de tigru a supravieţuit

Muncitorul, luat prin surprindere, a încercat să se lupte cu tigrul, prinzându-i una dintre labe cu o mână şi încercând să-l ţină la distanţă, dar animalul l-a rănit cu ghearele pe cap, conform şefului Agenţiei pentru protecţia mediului, Genman Hasibuan. Ceilalţi muncitori au reuşit în cele din urmă să pună tigrul pe fugă. Medicii i-au aplicat 20 de copci victimei atacului, relatează Agerpres.

Întâlnirile dintre oameni şi tigri sunt din ce în ce mai frecvente în pădurile Sumatrei, pe măsură ce habitatul natural al acestor animale se micşorează din cauza defrişărilor şi amenajărilor de plantaţii. Conform datelor deţinute de Guvernul indonezian, în prezent în mediul sălbatic mai trăiesc aproximativ 400 de exemplare de tigru.

Tigrul de Sumatra este ultima subspecie de tigru din Indonezia care a supravieţuit până în prezent, Alte două subspecii, tigrul de Java şi cel de Bali au dispărut în anii 1940 şi respectiv 1980. Tigrul de Sumatra a fost inclus pe lista animalelor aflate în pericol critic de dispariţie în 1996 de către Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » Muncitor pe plantaţie, învingător în lupta cu un tigru feroce. Bărbatul din Indonezia a supravieţuit atacului