Antena Meniu Search
x

"Conflict Tiger", un tigru care ar fi ucis 13 persoane în India, a fost capturat. Săptămâna trecută, indienii au împuşcat un alt animal care a omorât 9 oameni

Autorităţile indiene pentru protejarea naturii au capturat joi un tigru considerat vinovat pentru moartea a 13 persoane, a anunţat un oficial local, citat de AFP, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 13.10.2022, 18:21

"Conflict Tiger", un tigru care ar fi ucis 13 persoane în India, a fost capturat. Săptămâna trecută, indienii au împuşcat un alt animal care a omorât 9 oameni
- Profimedia

Acel tigru, un mascul în vârstă de cinci ani, denumit "Conflict Tiger" sau "CT-1", a fost tranchilizat şi capturat la aproape o săptămână după ce autorităţile indiene au ajuns la concluzia că animalul reprezenta o ameninţare pentru oameni, autorizând prinderea sa. Felina este considerată vinovată pentru moartea a 13 locuitori din regiuni împădurite izolate din statul indian Maharashtra, începând din luna decembrie 2021. Ultimul atac mortal care i-a fost atribuit a fost comis în septembrie 2022.

Animalul urmează să fie ori eliberat în natură, ori păstrat în captivitate

"Am urmărit tigrul pentru o anumită perioadă de timp şi el a fost în cele din urmă capturat în pădure", a declarat Kishor Mankar, un reprezentant al serviciilor însărcinate cu protejarea naturii. Potrivit declaraţiilor sale, toate victimele au fost atacate în pădure, unde unele dintre ele locuiau, iar altele adunau lemne pentru a-şi încălzi locuinţele. Tigrul a fost transferat în regiunea învecinată Nagpur, unde este monitorizat de veterinari înainte ca o decizie să fie luată în privinţa viitorului său, a dezvăluit oficialul indian. Animalul urmează să fie ori eliberat în natură, ori păstrat în captivitate. CT-1 nu reprezintă însă un caz rar în India.

Sâmbătă, poliţia indiană a împuşcat mortal un alt tigru, care a ucis nouă oameni în statul Bihar din estul ţării, în cursul unei operaţiuni de mare anvergură la care au participat 200 de persoane, inclusiv călăuze aflate pe spatele unor elefanţi. În Bhopal, în centrul Indiei, o universitate a fost nevoită să anuleze un eveniment la care erau aşteptaţi 10.000 de studenţi, întrucât un tigru a fost văzut în timp ce se plimba săptămâna trecută în jurul campusului universitar.

Apărătorii mediului înconjurător atribuie creşterea conflictelor dintre oameni şi animalele sălbatice din anumite regiuni ale Indiei expansiunii zonelor urbane în detrimentul pădurilor şi al coridoarelor necesare unor vieţuitoare, precum elefanţi şi tigri. Aproape 225 de persoane au fost ucise în urma unor atacuri comise de tigri între 2014 şi 2019 în India, potrivit statisticilor guvernamentale.

Peste 200 de tigri au fost ucişi de braconieri sau prin electrocutare între 2012 şi 2018, conform datelor oficiale. India deţine aproximativ 70% din populaţia mondială de tigri, reprezentând 2.967 de exemplare, conform unui recensământ din 2018.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Inedit » "Conflict Tiger", un tigru care ar fi ucis 13 persoane în India, a fost capturat. Săptămâna trecută, indienii au împuşcat un alt animal care a omorât 9 oameni