Antena Meniu Search
x

"Neglijența l-a ucis". Nou-născut, mort după ce medicii din UK nu i-au administrat o injecție vitală care i-ar fi salvat viața. I-au spus mamei că a fost făcută

Caz revoltător într-un spital din UK. Un nou-născut a murit în mod tragic după ce medicii nu i-au administrat o injecție care i-ar fi putut salva viața. În ciuda faptului că mama micuțului a întrebat dacă au avut loc toate verificările necesare, medicii i-au spus că micuțul este bine.

de Redactia Observator

la 30.10.2023, 16:24

Nou-născut, mort după ce medicii din UK nu i-au administrat o injecție vitală care i-ar fi salvat viața. I-au spus mamei că a fost făcută
Nou-născut, mort după ce medicii din UK nu i-au administrat o injecție vitală care i-ar fi salvat viața. I-au spus mamei că a fost făcută - Profimedia (poză ilustrativă)

Naomi și Alex Moris-Patto și-au întâmpinat fiul, pe nume William, la Spitalul Addenbrooke din Cambridge. Dar șapte săptămâni mai târziu, micuțul a murit din cauza unei sângerări cerebrale, moartea sa fiind considerată  „neglijață”  din partea spitalului. O anchetă a constatat că micuțul ar fi supraviețuit dacă i s-ar fi administrat o injecție cu vitamina K, care este folosită pentru a trata coagularea sângelui. În urma anchetei, autoritățile au condamnat „eșecul grav în îngrijirea medicală echivalentă cu neglijența”, în ceea ce privește moartea lui William, potrivit Mirror.

Neglijența a ucis un copil care doar ce venise pe lume

„Descoperirea că neglijența l-a ucis este devastatoare. Nu există nicio modalitate de a-l aduce pe William înapoi, dar sperăm că acest lucru va împiedica să se mai întâmple vreodată”, a declarat devastată mama copilului.

Personalul spitalului și-a cerut scuze părinților pentru eșecurile sale. Ancheta, desfășurată în Huntingdon, Cambs, a descoperit că William s-a născut prematur la 34 de săptămâni. Medicul legist a spus, din câte și-a amintit Namoi, o femeie a personalului i-a spus „da, totul a fost făcut” atunci când a întrebat dacă toate controalele au fost făcute. William a murit, din păcate, câteva zile mai târziu din nepăsarea medicilor.

„Este greu de rezumat cum ne simțim, dar am fost impresionați de cât de minuțios a fost procesul. Este un pic o ușurare să terminăm cu asta, este un amestec de emoții”, a declarat mama.

„William a murit din cauze naturale, o deficiență de vitamina K care a provocat o hemoragie intracraniană spontană. La moartea lui a contribuit neglijența, deoarece nu i s-a dat vitamina K după naștere și, dacă ar făcut-o, nu ar fi murit”, a declarat tatăl copilului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » "Neglijența l-a ucis". Nou-născut, mort după ce medicii din UK nu i-au administrat o injecție vitală care i-ar fi salvat viața. I-au spus mamei că a fost făcută