Antena Meniu Search
x

"Nimeni nu mă iubeşte; tati o să mă arunce pe geam". Ultimele cuvinte ale băieţelului de 6 ani, torturat până la moarte de tatăl şi mama vitregă, în UK

Dramă de neimaginat în cazul băieţelului de 6 ani, torturat până la moarte de tatăl său şi de mama vitregă. „Nimeni nu mă iubeşte. Tati mă va arunca pe geam” - ar fi fost ultimele cuvinte ale micuţului înainte de a fi ucis de cei care ar fi trebuit să îl protejeze cu preţul vieţii.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 09.10.2021, 13:57

Arthur Labinjo-Hughes, în vârsă de şase ani, a suferit „leziuni cerebrale incompatibile cu viaţa”, după ce a fost bătut şi torturat de părinţii săi Thomas Hughes, în vârstă de 29 de ani şi Emma Tustin, în vârstă de 32 de ani, potrivit The Sun.

Traumele prin care a trecut băieţelul până în momentul în care şi-a dat ultima suflare i-au îngrozit inclusiv pe anchetatori, în instanţă fiind descrise ca „o definiţie medicală a torturii copilului”.

Teroarea prin care a trecut băiatul săptămâni în şir

Era forţat să stea în picioare în faţa uşii de la intrare chiar şi 14 ore pe zi, mama sa vitregă înregistrând peste 200 de filmuleţe în care copilul este vizibil chinuit. "Săptămâni în şir, doamna Tustin şi domnul Hughes l-au terorizat pe Arthur, l-au umilit, neglijat şi abuzat fizic şi emoţional", se arată în documentele judiciare. De asemenea era izolat de rude şi era constant ţinta abuzurilor verbale şi fizice din partea părinţilor. În plus, acesta era otrăvit cu substanţe saline, care îi provocau setea şi nu îl lăsau să mănânce sau să bea apă, astfel încât perioadele lungi de deshidratare se resimţeau puternic. Procurorul Jonas Hankin a declarat, în instanţă, că "Arthur nu avea voie să ia masa alături de ceilalţi membri ai familiei, iar dacă nu respecta regulile casei nu primea nici măcar apă".

Pe acelaşi subiect

Strigătele de ajutor, prea "slăbite" pentru a fi auzite

La ultima înfăţişare în instanţă a fost făcută publică o înregistrare audia în care cel mic plângea în timp ce spunea: „Vreau înapoi la bonă!”. Într-o altă înregistrare pentru unchiul său, Blake, Arthur spune scâncind: „Blake, nimeni nu mă iubeşte, nimeni nu mă iubeşte. Te rog ajută-mă unchiule, nu îmi dau să mănânc, am nevoie de mâncare şi apă”. De asemenea, într-un videoclip pe care mama vitregă i-l trimisese tatălui, Thomas, fiind ulterior redat în faţa juraţilor, băiatul poate fi auzit spunând: Tati mă va arunca pe fereastră, tati mă va arunca pe fereastră. Nimeni nu mă va hrăni azi”

Mai multe mesaje schimbate între cei doi adulţi la scurt timp după înregistrările vocale detaliază presupusele abuzuri, în ciuda faptului că ambii se declară nevinovaţi şi neagă implicarea lor în moartea lui Arthur. „Mă voi ocupa de el când voi veni acasă şi nu îi va plăcea. Du-l la culcare înainte să-l duc eu. Spune-i să nu mişte un muşchi, pune-l la colţ, lângă frigider, dă-l afară, du-l oriunde. Scoate-l cu gunoiul, i-ar fi scris în noaptea fatidică Thomas nevestei sale.

Procurorul de caz: "Din expresia de pe chipul lui se înţelege că suferea tare"

Femeia i-a trimis un alt clip în care Arthur se aude plângând, moment în care i-a răspuns: „Bine, îl voi termina eu când mă voi întoarce atunci”, mesaj urmat de altele, pline de jigniri şi ameninţări, în care promite că îi va scoate maxilarul şi în care îl asocia pe copil cu Hitler. La scurt timp, autorităţile chemate în urma unui apel de urgenţă l-au găsit pe băiat în stare de inconştienţă, pe 16 iunie anul trecut, la casa lor din ."Ochiul drept era complet închis. Din expresia de pe chipul lui, se înţelege că suferea tare", povesteşte procurorul. În noaptea incidentului care i-a pus capăt vieţii, Arthur a fost resuscitat de un vecin, în aşteptarea ambulanţei. A murit a doua zi la spital, iar în urma unei autopsii s-a stabilit că moartea a fost cauzată de „un traumatism cranian cauzat de un adult”, în concordanţă cu faptul că ar fi fost „bătut cu sălbăticie şi lovit în cap în mod repetat cu o suprafaţă dură”.

Medicii au descoperit de asemenea că fusese otrăvit cu sare şi avea vânătăi extinse pe tot corpul, subliniin existenţa unor bătăi repetate de-a lungul timpului.

Tustin ar fi avut peste 22 de imagini şi videoclipuri cu Arthur în situaţii vulnerabile. Ba chiar ea ar fi comis crima, când bărbatul era la supermarket, apoi l-a fotografiat în timp ce zăcea într-o baltă de sânge, pe hol. Procurorii au spus că în ciuda faptului că avea telefonul la ea, a aşteptat 12 minute până să sune la urgenţe, apoi a spus dispecerului că Arthur s-a dat singur cu capul de pereţii dormitorului său: „A căzut şi s-a lovit la cap şi în timp ce era pe podea s-a mai lovit la cap de cinci ori”.

Ea și Hughes sunt acuzați de cruzime asupra copiilor, după ce l-au tratat abuziv pe băiatul de şase ani, fiind supus la traume de neimaginat atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic în săptămânile dinaintea morţii sale.

Într-o discuţie pe care o avea cu un vecin, bărbatul îi spunea acestuia să nu ia în seamă niciun strigăt de ajutor: ”Dacă îl auziţi spunând -nu mă ucide-, ignoraţi-l, nu îi fac nimic rău". Totuşi un martor ar fi mărturisit în instanţă că Arthur era „atât de slăbit încât nu putea ţine în mână un pahar cu apă”. „Hainele lui păreau murdare, avea buzele crăpate, abia putea deschide gura pentru a vorbi, părul era nespălat, unghiile murdare şi arăta subnutrit, slăbit, bolnav”.

„Ambii inculpaţi s-au implicat într-o campanie de cruzime menită să-i provoace lui Arthur vătămări şi suferinţe semnificative. Violenţa şi intimidarea, atât fizică, cât şi verbală erau lucruri obişnuite în familie. Rănile vizibile de pe corpul lui, starea sa fizică mizerabilă şi deznădejdea evidentă subliniază cât de departe puteau merge pentru a-i face rău”, a declarat procurorul Jonas Hankin.

Serviciile sociale nu au considerat că băiatul se află în pericol

Moartea lui Arthur a venit la trei luni după ce tatăl s-a mutat în aceeaşi casă cu iubita lui, Emma Tustin. Înainte, băieţelul era „preţuit de toţi” şi ducea o viaţă „bună” alături de tată său şi familia lui extinsă, trăind într-o anexă a bunicilor paterni ai lui Arthur. Cel mic a fost plasat în grija bărbatului după ce mama sa, Olivia Labinjo-Halcrow, în vârstă de 26 de ani, a fost condamnată la 18 ani de închisoare pentru că l-a înjunghiat pe iubitul ei.

În aprilie 2020, serviciile sociale şi poliţia fuseseră alertate de bunica sa pentru îngrijorările pe care le avea cu privire la modul în care era îngrijit Arthur. Rudele descoperiseră mai multe vânătăi pe corpul copilului, iar acesta le-a mărturisit că Emma „îl numise un ticălos urât şi oribil” şi îl împinsese cu capul pe scări. Totuşi, după vizita serviciilor sociale, în data de 17 aprilie, „nu au fost ridicate îngrijorări” şi în ciuda faptului că mai multe fotografii cu abuzurile domestice la care fusese acesta supus au fost trimise poliţiei, nu s-au întreprins alte acţiuni.

Mama vitregă, Emma Tustin a recunoscut că l-a maltratat în repetate rânduri pe băieţelul de şase ani, „obligându-l să stea în picioare, izolându-l de restul familiei şi intimidându-l fizic sau verbal”. Hughes însă neagă o acuzație similară. Cei doi neagră crima şi acuzaţia de cruzime asupra copiilor, potrivit căreia i-au administrat sare în perioada 1-17 iunie anul trecut.

Procesul continuă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » "Nimeni nu mă iubeşte; tati o să mă arunce pe geam". Ultimele cuvinte ale băieţelului de 6 ani, torturat până la moarte de tatăl şi mama vitregă, în UK