Antena Meniu Search
x

"Noroiul acoperise totul". Un tată erou şi-a salvat soţia şi cei doi copii, apoi a fost înghiţit de o alunecare de teren, în Columbia

O alunecare de teren de pe o șosea din provincia Risaralda din vestul Columbiei a ucis cel puțin trei persoane și a îngropat sub nămol alte zeci.

de Redactia Observator

la 05.12.2022, 18:46

Un autobuz plin de pasageri se afla printre mai multe vehicule îngropate sub noroi și pietre, care s-au prăbușit de pe un deal în urma ploilor abundente. Unul dintre pasageri și-a ajutat soția și cei doi copii să scape din autobuz înainte să fie îngropat și să moară, potrivit BBC.

Unul dintre pasageri și-a ajutat soția și cei doi copii să scape din autobuz înainte să moară

Alunecarea de teren s-a produs la primele ore ale zilei de duminică, 4 decembrie, pe drumul care duce către provincia nordică Chocó. Martorii au spus că un autobuz, un jeep și o motocicletă s-au oprit pe drum din cauza unui accident de mașină, când o parte a dealului s-a prăbușit peste ei. Autobuzul avea doi șoferi și 25 de pasageri la bord.

Președintele columbian Gustavo Petro a scris pe Twitter că nouă persoane au fost salvate și mai mult de 20 sunt încă dispărute. Până acum, trei persoane au fost confirmate decedate în urma alunecării de teren. Unul dintre cei care au murit în interiorul autobuzului a fost identificat drept Guillermo Ibargüen.

 „Tata m-a ajutat să ies din autobuz printr-o gaură mică. A trebuit să mă arunc în râpă. Când am sărit, noroiul acoperise totul", a spus fiul său, Andrés. Guillermo și-a ajutat și soția și fiica sa să scape la timp din autobuz. Până duminică seara, salvatorii au descoperit o parte a autobuzului, dar restul vehiculului a rămas îngropat. Locuitorii din zonă au ajutat autoritățile la săpat, cu mâinile goale, pentru a găsi supraviețuitor. Alunecările de teren nu sunt neobișnuite în Columbia, mai ales în sezonul ploios, iar drumurile de munte sunt adesea acoperite de noroi și pietre.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » "Noroiul acoperise totul". Un tată erou şi-a salvat soţia şi cei doi copii, apoi a fost înghiţit de o alunecare de teren, în Columbia