Antena Meniu Search
x

"Nu am vrut ca problema să se agraveze." Un cuplu din UK a primit o factură uriașă, după ce nu și-a plătit gazele timp de 18 ani. Cât trebuie să dea

Un cuplu a primit o factură imensă la gaz, de aproape 11.000 lire, după ce i s-a spus că trebuie să plătească facturile din ultimii 18 ani. Lee Haynes și Jo Woodley le-au spus jurnaliștilor că au făcut "tot" ce au putut pentru a-și acoperi facturile după ce s-au mutat în casa lor din Tamworth, Staffordshire, în 2005.

de Adrian Popovici

la 25.10.2023, 23:22

"Nu am vrut ca problema să se agraveze." Un cuplu din UK a primit o factură uriasă după ce nu și-au plătit gazele timp de 18 ani. Cât au de plătit - Shutterstock

După cum explică cei doi, au avut probleme de la început cu gazul și asta deoarece nici autoritățile și nici asociația de proprietari de care aparțineau nu au reușit să stabilească ce compania le furniza gazele naturale.

Cei doi spun că au contactat un avocat, iar acesta le-a spus să păstreze documentele pe care le primesc și să își vadă de viață. Acum, la aproape două decenii, perechea a primit o factură de 10.824.87 lire. Haunes spune acum că "temerile cele mai grave" ale sale s-au adeverit acum, totuși, este posibil ca cuplul să nu fie într-o situație la fel de grea cum s-a gândit prima dată.

Regulile autorităților britanice stabilesc că clienții nu pot fi taxați pentru energia utilizată în urmă cu mai mult de 12 luni dacă nu au fost facturați sau informați corect pe această temă. Aceasta înseamnă că cei doi ar putea fi nevoiți să plătească doar gazele naturale pe care le-au consumat în ultimul an, aproximativ 600 de lire. Regulile nu se pot aplica dacă clienții s-au "comportat obstructiv sau nejustificat" pentru a preveni facturarea exactă dacă împiedică citirile contorului de mai multe ori sau pur și simplu fură gaz sau energie electrică.

"Am făcut tot ce am putut. Nu am vrut ca problema să se agraveze", explică Lee Haynes. "După ce doi ani am încercat din greu să găsim furnizorul nostru și să plătim, ni s-a spus că nu putem face nimic. Ar fi destul de corect să încerce să ne factureze dacă nu aș fi încercat să-i contactăm, dar nu se pot aștepta să facem asta timp de 18 ani. Trebuie să existe o responsabilitate comună pentru acest lucru", a mai adăugat acesta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » "Nu am vrut ca problema să se agraveze." Un cuplu din UK a primit o factură uriașă, după ce nu și-a plătit gazele timp de 18 ani. Cât trebuie să dea