Antena Meniu Search
x

Galerie foto O adolescentă s-a prăbușit la școală după ce a băut 12 doze de energizant într-o zi, în Elveția

O adolescentă de 17 ani, care obișnuia să bea până la 12 doze de energizant pe zi, a ajuns la spital după ce s-a prăbușit la școală, cu dureri în piept. Ulterior, ea a postat o filmare pe TikTok în care îi avertizează pe tinerii ca ea cu privire la pericolele la care se expun atunci când consumă astfel de băuturi.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 28.09.2021, 16:19

Mascha K, 17 ani, din Zurich, Elveția, a fost internată în spital după ce s-a prăbușit la școala ei de formare profesională. Un prieten al adolescentei a chemat un taxi care a dus-o apoi la camera de urgență a Spitalului Cantonal Winterthur. Acolo, medicii i-au spus că trebuie neapărat să renunțe la consumul energizantelor.

De pe patul de spital, Mascha a postat un scurt clip pe TikTok, împreună cu câteva imagini cu cutii de energizant cu titlul: „Nu te bucura prea mult de băuturile astea”.

Site-ul de știri Blick scrie că adolescenta le-a spus medicilor că obișnuia să bea până la 12 doze de energizant pe zi. Dependența de acest tip de băutură a debutat cu momentul în care a început să lucreze, a povestit ea. ”A început cu o țigară și un energizant dimineața. Apoi în fiecare pauză, după serviciu și seara cu colegii. Îți dai seama că bei prea mult energizant când este deja prea târziu”, a spus ea, potrivit Daily Star.

Tânăr mort după ce a băut o sticlă de suc de 1,5 litri în zece minute

Pe acelaşi subiect

Recent, un tânăr de 22 de ani din China a murit în mod complet neaşteptat după ce a băut o sticlă de suc acidulat de 1,5 litri în doar zece minute, pentru a se răcori într-o zi toridă.

Potrivit medicilor, consumul extrem de rapid de suc acidulat i-a provocat chinezului o acumulare de gaze în corp, lăsându-i ficatul fără oxigen. Şase ore mai târziu, când a început să se simtă rău, bărbatul s-a dus la spital spunându-le medicilor că are mari dureri de burtă şi îşi simte stomacul umflat. Le-a recunoscut cadrelor medicale de la Spitalul Chaoyang din Beijing că a băut în 10 minute o sticlă de 1,5 litri de Cola pentru a se răcori, fiind foarte cald afară. 

Decizia i-a fost însă fatală, dat fiind faptul că băutura carbogazoasă i-a creat o acumulare de gaze în intestin, iar din cauza presiunii, a spart una dintre principalele vase de sânge ale ficatului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » O adolescentă s-a prăbușit la școală după ce a băut 12 doze de energizant într-o zi, în Elveția