Antena Meniu Search
x

O asistentă medicală din Australia a omorât un pacient de 85 de ani după ce a oprit monitorul cardiac. Femeia voia să-şi sune familia pe FaceTime

Un pacient în vârstă de 85 de ani a murit după ce o asistentă medicală i-a deconectat monitorul cardiac pentru a vorbi cu familia ei la telefon. Apelul a durat peste o oră, timp în care asistenta nu a acordat ajutor pacientului cu ritm cardiac scăzut.

de Aura Trif

la 01.05.2023, 12:43

- Shutterstock

Geraldine Lumbo Dizon lucra în tura de noapte la Spitalul Privat Nepean din Kingswood, Sydney când a primit un apel de la rudele ei și a oprit monitorul cardiac al unui pacient care făcea zgomot. Tribunalul a constatat că ea nu a avertizat medicii cu privire la ritmul cardiac neregulat al pacientului cu câteva momente înainte de incident, relatează Mirror.

La audieri, asistenta a fost găsită vinovată de abatere profesională și conduită profesională nesatisfăcătoare. De asemenea, s-a constatat că Gerladine nu a reușit să ofere tratament pacientului de sex masculin, care avea insuficiență renală și cardiacă, în momentul când ea vorbea cu familia la telefon.

După tura ei, medicii au rămas nedumeriți de sănătatea lui precară, deoarece ea nu reușise să rebranșeze monitorul. „La 7:07 am pe 30 iulie 2021, monitorul cardiac a arătat că pacientul avea bradicardie, adică bătăi lente ale inimii. Personalul medical nu a putut auzi alarma, deoarece difuzoarele de alarmă de telemetrie erau încă deconectate", a decis tribunalul.

Geraldine a susținut că a oprit aparatul pentru că îi deranja pe ceilalţi pacienți

Pe acelaşi subiect

Ea a spus că pacienţii confundau sunetul aparatului cu cel al soneriei de la uşă. Au durat doar 7 minute între momentul în care a fost deconectată alarma până ca pacientul să sufere o insuficiență cardiacă. A fost descoperit decesul aproximativ 10 minute mai târziu.

De asemenea, asistenta ar fi trebuit să-și verifice în mod regulat pacienții, dar camerele de supraveghere au dezvăluit că a făcut acest lucru o singură dată în timpul unei ture de 10 ore. S-a constatat că ea vorbea cu familia ei cu 15 minute înainte ca inima lui să înceapă să încetinească și că în total a stat la telefon 66 de minute.

Ea a susținut că verifica dacă familia ei din Filipine este în regulă și a spus că nu a anunțat alt personal pentru că nu „se pricepea la citirea ECG-ului”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » O asistentă medicală din Australia a omorât un pacient de 85 de ani după ce a oprit monitorul cardiac. Femeia voia să-şi sune familia pe FaceTime