Antena Meniu Search
x

O banală tuse şi pielea iritată ascundeau un diagnostic cumplit pentru o tânără de 19 ani, studentă în Anglia. Veştile rele s-au ţinut lanţ

O tânără de 19 ani, studentă în Marea Britanie, a trecut prin clipe grele după ce simptome aparent banale, precum tusea ori iritaţii ale pielii, s-au dovedit semne ale unei boli cumplite. După o luptă grea împotriva cancerului de sânge, în stadiul 3, Zara Barton s-a vindecat şi are un mesaj pentru cei care, asemenea ei cu un an în urmă, cred că aşa ceva nu li se poate întâmpla.

de Redactia Observator

la 22.03.2022, 16:04

Simptome comune, precum tusea şi o vagă umflătură în zona ganglionilor, ascundeau un diagnostic crunt pentru o tânără de 19 ani, studentă în Marea Britanie. Aceasta a crezut că e vorba despre răceală sau gripă şi a ignorat iritaţia de pe piele care a început să-i dea bătăi de cap în februarie 2021. Era oricum într-o stare de spirit proastă, după ce trecuse printr-o despărţire cruntă şi, timp de câteva zile, îşi înecase amarul în sticlele de alcool. 

Tânăra a aflat că are cancer în stadiul 3

Văzând că situaţia nu se îmbunătăţeşte, a apelat la ajutorul medicilor, care i-au prescris creme pentru a-şi tratata problema dermatologică. Lucrurile nu au evoluat însă spre bine, iar Zara Barton a aflat cu surprindere că suferă de cancer al celulelor sangvine, în stadiul 3 de boală. Acum, în toiul chimioterapiei, tânăra a primit veşti bune, care îi dau speranţă să privească în continuare către un viitor mai bun. Medicii i-au spus luna trecută că e vindecată, fără celule canceroase active în organism, relatează Mirror.

Mesajul studentei, după ce a învins boala

Pe acelaşi subiect

Studenta vrea să transmită un mesaj celor care, asemenea ei, ignoră unele simprome aparent minore, dar care pot ascunde boli mortale. "Cred că dacă oamenii recunosc simptomele, nu ar trebui să ezite să meargă la medic. Poate părea un nimic, dar e mai bine să fii sigur decât să te bazezi pe ideea că nu are cum să fie ceva grav". Pentru Zara Barton, simptomul decisiv care a determinat-o să continue investigaţiile medicale, a fost mâncărimea persistentă a pielii, care o tortura zi şi noapte.

A primit o nouă şansă la viaţă, pe care îşi doreşte să o trăiască din plin

Când a aflat diagnosticul crunt, şocul a lăsat-o fără cuvinte. "Nu ştiam la ce să mă aştept, ce înseamnă asta şi cum voi trece prin boală", îşi aminteşte studenta. "A fost înfricoşător, mai ales că în afară de cele câteva simptome mă simţeam perfect normal." Apoi, i s-a spus că tratamentul agresiv împotriva cancerului poate duce la infertilitate, aşa că tânăra a recurs la colectarea ovulelor. Şi-a îngheţat anul de studii şi a luptat hotărâtă împotriva bolii. Şi a învins, momentan, dar continuă să-şi monitorizeze atent starea de sănătate, în eventualitatea unei recidive: "Viaţa e prea scurtă ca să nu fii fericit"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » O banală tuse şi pielea iritată ascundeau un diagnostic cumplit pentru o tânără de 19 ani, studentă în Anglia. Veştile rele s-au ţinut lanţ