Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O bătrânică a murit după ce a confundat capsulele de detergent cu bomboane. Avertismentul medicilor britanici

Elizabeth Van Der-Drift, o britanică în vârstă de 93 de ani, care suferea de demență, a murit după ce a confundat capsulele toxice de detergent cu bomboanele din cauza ambalajelor colorate, scrie The Guardian

de Redactia Observator

la 18.08.2024 , 18:04

O bătrânică a murit după ce a confundat capsulele de detergent cu bomboane. Avertismentul medicilor britanici
O bătrânică a murit după ce a confundat capsulele de detergent cu bomboane. Avertismentul medicilor britanici

Medicii au emis un avertisment serios, după tragedia petrecută în Londra, explicând faptul că ambalajele în culori strălucitoare ale unor astfel de detergenţi pot fi înșelătoare atât pentru persoanele cu demență și alte afecțiuni cognitive, cât şi pentru copii.

Medicul legist Ian Potter a avertizat că reglementările privind siguranța produselor ar putea acorda "în mod insuficient atenție" riscurilor prezentate persoanelor cu demență. „De mult timp este cunoscut faptul că produsele de acest tip pot prezenta riscuri pentru copii; totuși, pare să fie mai puțin recunoscut riscul la care sunt expuse persoanele care trăiesc cu demență sau alte forme de deficiență cognitivă.”

Femeia de 93 de ani suferea de demenţă de câţiva ani şi adesea nu își amintea când a mâncat ultima dată. Bătrânica „căuta mereu ceva de mâncare”. Un astfel de episod s-a produs la jumătatea lunii martie, când Elizabeth a găsit tabletele toxice, viu colorate și a mușcat din cel puțin una dintre ele.

Articolul continuă după reclamă

Produsul a fost descris ca fiind „predominant roz strălucitor și alb, cu portocaliu, galben și verde”. De asemenea, cutia nu avea nicio „trăsătură evidentă de design” care să îngreuneze accesul la capsule, a spus el.

La scurt timp după consumarea produsului, Van Der-Drift a fost găsită plângându-se de dureri de stomac și dificultăți de respirație. A fost chemată o ambulanță, dar femeia a murit câteva zile mai târziu la spital. Ancheta a constatat că moartea ei a fost una accidentală.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Mapamond » O bătrânică a murit după ce a confundat capsulele de detergent cu bomboane. Avertismentul medicilor britanici