Antena Meniu Search
x

O britanică de 58 de ani a murit după ce scuterul ei a căzut de pe o stâncă din Spania. Femeia a căzut chiar în faţa nepoţelului ei de 8 ani

O britanică în vârstă de 58 de ani a murit după ce s-a prăbușit pe un deal abrupt, în timp ce mergea cu un scuter electric în Benidorm. Detaliile complete nu au apărut încă, dar se spune că ar fi fost prezenți alți membri ai familiei, inclusiv un băiețel de opt ani.

de Maria Dogaru

la 25.08.2022, 13:11

Femeia ar fi intrat într-o zonă greu accesibilă
O britanică de 58 de ani a murit după ce scuterul ei a căzut de pe o stâncă din Spania - Instagram

Accidentul s-a petrecut ieri după-amiază, în jurul orei 16:15 și se înțelege că o altă persoană care mergea și ea pe un scuter motor a fost rănită când a încercat să o ajute pe femeie, relatează Mirror.

Operațiunea de salvare a durat aproximativ două ore

Presa spaniolă relatează că scuterul motorizat, aparent închiriat, s-a prăbușit de pe versantul dealului într-o locație greu accesibilă. „Barranco” este foarte abrupt, plin de bolovani, iar pompierii au mers la fața locului, în Paraje de la Cruz de Benidorm, situat în Parcul Natural Serra Gelada din Benidorm. Operațiunea de salvare a durat aproximativ două ore.

Polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili cauza accidentului și inspectează scuterul pentru a vedea dacă s-au respectat toate cerințele legale de siguranță. Vestea vine în timp ce poliția spaniolă reprimă britanicii care merg cu scutere. Autorităţile locale au confirmat că poliției că au intensificat controalele privind închirierea și utilizarea scuterelor, care sunt populare în rândul turiștilor britanici și al expaților de pe Costa Blanca.

Pe acelaşi subiect

Mai mulți șoferi şi turiști au reclamat persoanele care folsesc astfel de scutere

Un purtător de cuvânt al primăriei a spus că adesea oamenii merg prea repede sau le folosesc în locuri unde nu ar trebui, generând plângeri din partea șoferilor și pietonilor. Turiștii din Benidorm ar putea fi amendați cu 503 euro pentru utilizarea necorespunzătoare a unui scuter, dacă încalcă regulile de utilizare.

Doar cei peste 55 de ani au voie să le folosească, cu excepția cazului în care au probleme de mobilitate și nu au voie să meargă mai repede decât ritmul de mers pe jos. În altă parte, utilizatorii trebuie să rămână la o viteză maximă de puțin peste 19 kilometri pe oră, iar căștile trebuie să fie purtate tot timpul

 „A fost lansată o campanie pentru a informa unitățile care închiriază aceste vehicule pentru a se asigura că respectă regulamentele municipale, iar ofițerii de poliție urmăresc, de asemenea, persoanele care le folosesc”, a declarat un purtător de cuvânt al consiliului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » O britanică de 58 de ani a murit după ce scuterul ei a căzut de pe o stâncă din Spania. Femeia a căzut chiar în faţa nepoţelului ei de 8 ani