Antena Meniu Search
x

O britanică s-a dus la spital pentru o ecografie, dar i s-a spus că e deja moartă de patru luni: Au completat ceva și mi-au spus "pa"

O femeie din Marea Britanie, care s-a dus la spital pentru o simplă ecografie, a aflat că "este deja moartă". Indignată, femeia cere explicaţii medicilor, scrie BBC.

de Redactia Observator

la 05.05.2024, 14:19

O britanică s-a dus la spital pentru o ecografie, dar i s-a spus că e deja moartă de patru luni: Au completat ceva și mi-au spus "pa"
O britanică s-a dus la spital pentru o ecografie, dar i s-a spus că e deja moartă de patru luni: Au completat ceva și mi-au spus "pa" - BBC

Susan Johnson a trăit un adevărat şoc când a ajuns la spitalul din Bridlington, Anglia, pentru o investigaţie pe care o programase cu luni în urmă. Nu diagnosticul a tulburat-o, cât faptul că i s-a spus că... "e deja moartă" de patru luni. Situaţia i-a creat numeroase probleme. Pe lângă faptul că nu a mai putut face ecografia pentru care venise, autorităţile iî anulaseră şi alocația pentru îngrijirea soțului ei care are dizabilități. 

Seviciul Național de Sănătate (NHS) a transmis că este conștient de incidentul care s-a petrecut în martie 2023. De atunci, medicul familiei Johnson a rectificat confuzia. "Le-am dat trimiterea și primele lor cuvinte au fost: „Oh, dar tu ești moartă”. Nu mi-a venit să cred. Am fost în stare de șoc. Apoi au completat ceva în calculator și mi-au spus "pa", a povestit femeia.

Ajunsă acasă, britanica şi-a contactat imediat medicul de familie, care i-a confirmat că s-a produs o confuzie, dar situaţia a fost remediată. Însă, în momentul în care a contactat şi Departamentul pentru Muncă și Pensii, lui Susan i s-a spus același lucru: "Văd în calculator că ești moartă". "Le-am spus că nu sunt moartă din moment ce vorbesc cu mine", îşi aminteşte femeia. Din cauza greșelii, pensionara s-a trezit cu veniturile suspendate pentru o bună perioadă de timp. 

Medicul femeii a explicat faptul că a primit un e-mail prin care a fost informat că Susan trebuie scoasă din evidențe. Însă PCSE, o agenție care furnizează sprijin și servicii administrative pentru medicii de familie și alți profesioniști medicali din Anglia, a replicat că nu a avut nicio implicare în incident, iar înregistrarea deceselor este responsabilitatea medicilor de familie. Reprezentanţii agenţiei au transmis că, cel mai probabil, mesajul s-a trimis automat. Chiar dacă întreaga situaţie s-a remediat, Susan vrea răspunsuri: "Trebuie să aflu de ce s-a întâmplat, cum și cine a greșit", spune ea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Mapamond » O britanică s-a dus la spital pentru o ecografie, dar i s-a spus că e deja moartă de patru luni: Au completat ceva și mi-au spus "pa"